P+R Linkeroever

Een nieuw P+R gebouw op Linkeroever

Langs de R1, aan de kant van Zwijndrecht, ter hoogte van de Blancefloerlaan sluit de verbindingsweg aan op een nieuw Park and Ride-gebouw Linkeroever. Dit gebouw heeft ondertussen ook zijn eigen adres gekregen: Blancefloerlaan 501, 2050 Antwerpen.

P+R Linkeroever

Het parkeergebouw telt 5 verdiepingen en biedt plaats aan 1.500 wagens waarvan 150 plaatsen met een e-oplaadpunt (uitbreiding mogelijk tot 750 e-oplaadpunten), 15 deelauto's, 150 fietsen en 30 deelfietsen. Het gebouw wordt maximaal ingepast in de groene omgeving. Daarom zal het opgetrokken worden uit een combinatie van beton met houten balken en kolommen.

Aansluiting op openbaar vervoer

De P+R vormt een comfortabel overstappunt voor pendelaars. Zij zetten van hieruit hun tocht verder met de tram of met de fiets, en geraken zo sneller op hun eindbestemming in de stad of de haven. De bestaande keerlus voor de tram ter hoogte van de Gazet van Antwerpen wordt ook verlegd naar deze zone.

park + bike

Opgelet!

Om sluipverkeer door het centrum van Zwijndrecht te vermijden is er geen rechtstreekse verbinding naar de P+R voor verkeer komende vanuit Zwijndrecht via de N70 Verbrandendijk. De P+R is uitsluitend bereikbaar via de verbindingsweg.

Aansluiting P+R op Verbindingsweg