Terug naar overzicht
2020
2021
2022
2023
2024
2025 2026

Bereikbaarheid E34: 1 juli - 31 december 2020

Bereikbaarheid E34

Vernieuwing E34 - rijrichting Antwerpen - tussen Sint-Anna Linkeroever en Waaslandhaven-Oost: versmalde rijstroken E34 vanaf 30 augustus 2020 tot najaar 2021

1Locatie van de werf

De werf bevindt zich op de E34 tussen het aansluitingscomplex van Waaslandhaven-Oost en knoop Sint-Anna. De zuidelijke rijbaan - dit is de rijrichting Antwerpen - wordt vernieuwd.

2Uit te voeren werkzaamheden

De rijbaan wordt volledig heraangelegd, met name nieuwe fundering en nieuw wegdek. Het wegdek wordt uitgevoerd in tweelaags beton.

3Periode van de werkzaamheden

De fasewissel vindt plaats in het weekend van 27-30 augustus. De werkzaamheden starten op 31 augustus 2020 en duren tot voorjaar 2021. Aansluitend wordt ook de noordelijke rijbaan van de E34 vernieuwd.

4Bereikbaarheid van de E34 tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden gaat het zuidelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de noordelijke rijbaan van de E34 op 2x2 versmalde rijstroken.

5Bereikbaarheid complexen Waaslandhaven-Oost en Sint-Anna Linkeroever

Op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost en 7 Sint-Anna Linkeroever blijven tijdens deze heraanleg open. Opgelet! Vanaf 29 augustus tot november 2020 is het niet mogelijk om vanuit de oprit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan of de Waaslandtunnel te rijden. De oprit Waaslandhaven-Oost en de afrit Sint-Anna Linkeroever liggen tijdelijk te dicht bij elkaar waardoor deze verkeersbeweging te gevaarlijk is. Wens je vanuit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan te rijden, raden we je aan om oprit Melsele te nemen. In het kader van de werken aan de N450 kan je - komende van de Waaslandhaven - van 13/10 t.e.m. 18/10 complex Melsele niet gebruiken en rijd je best via Waaslandhaven-Zuid naar de E34.

Omleiding voor verkeer dat via oprit 8 Waaslandhaven-Oost niet meer naar de Charles de Costerlaan kan rijden:

 

omleiding afrit 7

Bereikbaarheid E34/Waaslandhaven-Oost: januari - juli 2021

Bereikbaarheid WHO

Vernieuwing E34 en complex Waaslandhaven-Oost

1Locatie van de werf

De werf bevindt zich van complex Waaslandhaven-Oost tot knooppunt Sint-Anna.

2Uit te voeren werkzaamheden

De E34 wordt hier grondig opnieuw aangelegd, zowel fundering als geluidsarme toplaag. Het complex Waaslandhaven-Oost wordt volledig vernieuwd en aangelegd in de vorm van een kluifrotonde. Hierdoor kan je in de toekomst niet enkel de snelweg hier oprijden en verlaten van en naar Antwerpen, maar zal je dat ook van en naar Zelzate kunnen doen. De oude brug van de oprit Waaslandhaven-Oost wordt afgebroken.

3Periode van de werkzaamheden

De vernieuwing van de rijbaan richting Antwerpen duurt tot april 2021. Aansluitend volgt de rijbaan richting Zelzate tot september 2021. Het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost wordt gefaseerd in gebruik genomen. In februari 2021 opent het eerste deel: de oprit richting Antwerpen. Aansluitend wordt de oude brug afgebroken. Midden juli openen we de oprit richting Zelzate en wordt het ook mogelijk om vanuit Zelzate naar de Waaslandhaven te rijden. In september sluit ook de nieuwe afrit voor verkeer komende van Antwerpen aan op de kluifrotonde.

4Bereikbaarheid E34

Tijdens de werkzaamheden gaat het zuidelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de noordelijke rijbaan van de E34 op 2x2 versmalde rijstroken. Vanaf april - bij het vernieuwen van de noordelijke rijbaan - rijd je op de nieuwe, zuidelijke rijbaan. In september 2021 wordt de E34 volledig terug vrijgegeven.

5Bereikbaarheid Waaslandhaven-Oost

Op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost blijven tijdens deze heraanleg open. Vanaf februari maak je gebruik van de nieuwe kluifrotonde om de oprit te kunnen nemen. Van april tot september wordt verkeer van de R1 en Charles de Costerlaan naar afrit 8 Waaslandhaven-Oost - via tijdelijke wegen - in een boog geleid rond het oude knooppunt. Zo wordt de zone van het ecoduct verkeersvrij gemaakt om het nieuwe knooppunt af te werken.

Waaslandhaven-Oost E34

Bereikbaarheid E34/Waaslandhaven-Oost: augustus - december 2021

WHO

Vernieuwing E34 en complex Waaslandhaven-Oost

1Locatie van de werf

De werf bevindt zich van complex Waaslandhaven-Oost tot knooppunt Sint-Anna.

2Uit te voeren werkzaamheden

Het complex Waaslandhaven-Oost wordt volledig vernieuwd en aangelegd in de vorm van een kluifrotonde. Hierdoor kan je in de toekomst niet enkel de snelweg hier oprijden en verlaten van en naar Antwerpen, maar zal je dat ook van en naar Zelzate kunnen doen. De oude brug van de oprit Waaslandhaven-Oost is afgebroken. De E34 zelf werd hier grondig vernieuwd, zowel fundering als geluidsarme toplaag.

3Periode van de werkzaamheden

De nieuwe rijbaan van de E34 richting Zelzate wordt in september 2021 in gebruik genomen. In februari 2021 opende het eerste deel van het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost opengesteld - de oprit richting Antwerpen - en is de oude oprit afgebroken. In juli volgde aansluitend het openstellen van de oprit richting Zelzate en werd het mogelijk om vanuit Zelzate naar de Waaslandhaven te rijden. In september sluit ook de nieuwe afrit voor verkeer komende van Antwerpen aan op de kluifrotonde. Hiermee is het nieuwe en volwaardig complex volledig aangesloten op de E34. In het voorjaar van 2022 volgt tot slot de aansluiting op de nieuwe verbindingsweg.

4Bereikbaarheid Waaslandhaven-Oost

De nieuwe op- en afrit Waaslandhaven-Oost zijn beschikbaar voor verkeer van en naar Antwerpen. Vanaf juli kan verkeer via het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost de E34 richting Zelzate oprijden en komende van Zelzate de snelweg verlaten. Vanaf september zal het ook mogelijk zijn om vanaf Antwerpen naar de Waaslandhaven te rijden.

Waaslandhaven-Oost E34

In september 2021 is het nieuwe complex 8 Waaslandhaven-Oost volledig aangesloten op een vernieuwde E34. Tegen het einde van het jaar zijn ook de Canadastraat en Keetberglaan vernieuwd en sluit de nieuwe fietsbrug aan op de fietstunnel onder de Canadastraat.

WHO tot einde werkenIn april 2022 sluiten we de kluifrotonde nog aan op de verbindingsweg. Enkel verkeer tussen E34 en Charles de Costerlaan blijft tot het einde van de werken aan het knooppunt Sint-Anna via de tijdelijke noordelijke omleidingsweg rijden.

Bereikbaarheid E34: 1 januari - 30 juni 2020

Bereikbaarheid WHO

Heraanleg op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost

1Locatie van de werf

De op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost op de E34 ligt op grondgebied Zwijndrecht en geeft aansluiting op de Canadastraat en de Keetberglaan.

2Uit de voeren werkzaamheden

Er wordt een volledig nieuw op- en afrittencomplex gebouwd en een aansluiting op de verbindingsweg.

3Periode van de werkzaamheden

De werkzaamheden duren tot het najaar van 2021.

4Bereikbaarheid E34 tijdens de werkzaamheden

Het verkeer op de E34 rijdt ter hoogte van de bouw van het nieuwe op- en afrittencomplex op 2x2 versmalde rijstroken langs de middenberm.  Een volgende fasewissel is voorzien in het najaar van 2020.

5Bereikbaarheid op- en afrit Waaslandhaven-Oost

Het verkeer vanuit de E34 naar Waaslandhaven-Oost verlaat de de snelweg via een tijdelijke afrit vlak na het knooppunt Sint-Anna Linkeroever. Het verkeer vanuit Waaslandhaven-Oost naar de E34 neemt de tijdelijke oprit ter hoogte van het kruispunt Canadastraat/Keetberglaan, die bevindt zich vlak naast de afrit.