Bol jij de Oosterwerken op de linkeroever al voorbij op je (elektrische) fiets? Maar liefst 16,5 kilometer aan nieuwe fietspaden, fietsostrades en tal van nieuwe of tijdelijke fietsbruggen zorgen dat je de files ver achter je laat en in een mum van tijd op je bestemming geraakt. Of je nu naar je werk in de haven, je favoriete winkel in de stad of je sportclub in het Waasland wil, dankzij een heus fietsnetwerk dat de Ring ook voor fietsers rondmaakt, ga je veiliger, comfortabeler én goedgezinder op weg.

Fietsnetwerk Linkeroever
Fietsnetwerk Linkeroever
 1. Fietsbrug over E17 – fietspad tussen Burcht en Kruibeke
  We leggen een nieuwe fietsbrug over de E17 tussen Burcht en Zwijndrecht. Zo kan je veilig van de Lindenstraat naar de Boomgaardstraat/Boskouter fietsen. Tussen de Pastoor Coplaan en de Krijgsbaan trekken we het fietspad door.
 2. Fietstunnel onder E17 - Antwerpsesteenweg 
  De bestaande tunnel onder de E17 aan de Antwerpsesteenweg wordt ingericht als fiets- en voetgangerstunnel. We leggen er een nieuwe tunnel naast voor gemotoriseerd verkeer zodat je  veilig gescheiden van andere types weggebruiker je kan verplaatsen.
 3. Fietstunnel onder E17 - Laarbeek 
  Aan de Laarbeek, nabij het waterzuiveringsstation, voorzien we een fietstunnel onder de E17. Die verbindt het fietspad langs de parallelweg met de fietspaden van Burchtse Weel en Hoefijzersingel. 
 4. Fietspad langs spoorlijn - Antwerpen-West 
  Ten noorden van Antwerpen-West trekken we fietsostrade F4 evenwijdig door met spoorlijn 59. Zo sluit je als je met de fiets vanuit Gent komt veilig aan op het rondgemaakte Ringfietspad (FR10).
 5. Parkbrug met fietsverbinding
  Vlakbij de Kennedytunnel leggen we een extra parkbrug over de snelweg. Naast een ecologische verbinding voor dieren tussen het toekomstige Katwilgbos, het Galgenweel en Burchtse Weel, leggen we op deze brug ook een extra fietspad over de snelweg aan. Zo maken we het Ringfietspad rond van aan de toekomstige Scheldebrug tot aan de nieuwe Scheldetunnel. 
 6. Park and bike Linkeroever 
  In het nieuwe P+R gebouw komt een fietsenstalling voor 150 fietsen. Je fietst via een tunnel onder dit gebouw en de Blancefloerlaan door, en sluit dan aan op de fietspaden langs de verbindingsweg en Blancefloerlaan. 
 7. Rondmaken Ringfietspad
  We trekken het Ringfietspad door van de Beatrijslaan tot aan de Charles de Costerlaan. In de toekomst sluit het Ringfietspad ook aan op de fietskoker van de nieuwe Scheldetunnel en de toekomstige Scheldebrug. Zo wordt ook het Ringfietspad helemaal rond.
 8. Fietsbrug over R1 – Tussen Linkeroever en Zwijndrecht 
  We plaatsen een fietsbrug over de R1 ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna. Deze fietsbrug verbindt de fietssnelweg F41 met het Ringfietspad (FR10). Zo fiets je veilig en comfortabel tussen Linkeroever, de Waaslandhaven en het Waasland.
 9. Fietsbrug over E34 – Fietstunnel Canadastraat 
  Ter hoogte van Waaslandhaven-Oost plaatsen we een fietsbrug over de E34 en een fietstunnel onder de Canadastraat. Hierdoor heb je een veilige, conflictvrije verbinding tussen de fietssnelweg F41, de Canadastraat en Keetberglaan.