Een volwaardig op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost

De E34 van Waaslandhaven-Oost tot aan het knooppunt Sint-Anna Linkeroever krijgt een make-over. Het verkeer wordt er stiller, vlotter en veiliger voor weggebruikers en de omgeving.

Wat verandert er concreet?

  • De rijbanen van de snelweg krijgen een nieuwe fundering en geluidsarm asfalt. Zo beperken we het lawaai van het snelwegverkeer voor de inwoners van Zwijndrecht. 
  • Met nieuwe rioleringen en een systeem van buffer- en ADR-bekkens beschermen we het milieu en de omgeving beter tegen gevaarlijke stoffen bij ongevallen en hevige regenval. 
  • Ook de dynamische signalisatie boven de snelweg en verlichting worden volledig vernieuwd.
waasland-oost (new)

Tijdslijn

Augustus 2019

Start voorbereidende werken midden- en zijberm

Augustus 2020

Start vernieuwing E34 richting Antwerpen

April 2021

Start vernieuwing E34 richting Zelzate

September 2021

E34 in beide rijrichtingen vernieuwd

Hoe vorderen de werken?

De voorbereidende werken aan de E34 gingen in 2019 van start met de aanleg van een nieuwe riolering en vernieuwde kabels en leidingen. 

In de zomer van 2020 kwamen de werken op kruissnelheid. Zo namen we eerst de rijbaan richting Antwerpen onder handen. Deze kreeg een nieuwe fundering waar vervolgens twee lagen gewapend beton en een geluidsarme asfaltlaag bovenop kwam. Nadien deden we hetzelfde met de rijbaan richting Zelzate. 

In september 2021 zijn de werken aan de E34 klaar. Weggebruikers, omwonenden en de natuur plukken dan de vruchten van een stiller, vlotter en veiliger stuk autostrade.

Maatregelen voor minder hinder

Het aantal rijstroken op de E34 bleef tijdens de werken ongewijzigd. Met versmalde rijstroken en een maximale snelheid van 70 kilometer per uur verminderden we de impact van onze werken op het verkeer en de omgeving.

We investeerden ook in een uitgebreid systeem van filestaartbeveiliging zodat je veilig langs de Oosterweelwerken rijdt. In geval van filevorming, worden weggebruikers reeds kilometers op voorhand gewaarschuwd. Zo weten ze tijdig dat er file staat en kunnen ze hun rijstijl hieraan aanpassen.

Bewoners konden erop rekenen dat het geluid en de trillingen veroorzaakt door de werken leefbaar bleven. Dit werd met speciale meters in de gaten gehouden .

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte!

Wil je graag de meest actuele informatie in je mailbox? Schrijf je dan zeker in op onze algemene nieuwsbrief.