[t001_01_main.tpl.php]

Start kennisgeving milieu-effectenonderzoek Oosterweelverbinding

31/08/2015

Op 1 september 2015 start de inspraakprocedure voor de opmaak van het project-Milieueffectenrapport (project-MER) voor de Oosterweelverbinding. Gedurende 30 dagen kan je het kennisgevingsdossier zowel online als in verschillende steden en gemeenten inkijken.

Waarom een project-Milieueffectenrapport?

Voordat de werken voor de Oosterweelverbinding in het voorjaar van 2017 kunnen starten, wordt de impact ervan op mens en milieu onderzocht.

Dit gebeurt met een project-Milieueffectenrapport (project-MER). Onafhankelijke experts onderzoeken daarin welke gevolgen de werken met zich meebrengen. 

Lees meer over het verloop van het onderzoek en jouw rol hierin>

Het afbreken van het viaduct van Merksem biedt mogelijkheden voor nieuwe stadsontwikkeling en groen.

Waar kan je het kennisgevingsdossier inkijken?

Onderstaande tabel geeft aan waar je het kennisgevingsdossier voor het project-MER voor de Oosterweelverbinding kan inkijken van 1 tot en met 30 september 2015: 

Hoe kan je reageren?

Je kan extra suggesties doen voor de aanpak van dit Milieueffectenrapport met behulp van een inspraakformulier dat ter plaatse beschikbaar is. 

Je vindt het formulier ook op de website van LNE Vlaanderen via www.lne.be/themas/milieueffectrapportage/inspraak/hoe-inspreken

Je kan je opmerkingen en reacties per post of per e-mail bezorgen aan:

  • de Dienst MER van LNE, Project-MER Oosterweelverbinding (PR 2236), Koning Albert II-laan 20, bus 8, 1000 Brussel of mer@vlaanderen.be
  • alle steden en gemeenten waar het dossier ter inzage ligt

Wens je meer informatie?

In de loop van september organiseren we verschillende infosessies rond de Oosterweelverbinding in de regio Antwerpen. Tijdens deze infosessies kan je de plannen inkijken en vragen stellen aan onze projectmedewerkers.

Bekijk onze kalender met geplande infosessies >

[/t001_01_main.tpl.php]