[t001_01_main.tpl.php]

O NIEUWS

Heb je 8 minuten? Prima! Dan ben je na het bekijken van het O NIEUWS weer helemaal mee met de Oosterweelverbinding, dé werf van de eeuw. Het O NIEUWS brengt in een maandelijkse update informatieve reportages en uitzonderlijke nieuwsupdates.

Aflevering 2 - 4/06/2021

We hebben het in deze tweede aflevering over grond – veel grond. 14.5 miljoen kubieke meter om precies te zijn. Want dat is de hoeveelheid grond die we tijdens de volledige Oosterweelwerken ‘verzetten’. Recent doken er verschillende berichten op over vervuilde grond op Linkeroever. In deze aflevering geeft onze CEO Luc Hellemans meer uitleg over deze PFOS vervuiling en hoe Lantis dit probleem op een verantwoordelijke en zorgvuldige manier aanpakt.  Je komt ook te weten waar de naam ‘Oosterweelverbinding’ vandaan komt. Je maakt kennis met ons ‘markeer-robotje’ én we nemen je even mee achter de schermen van de digitale openwervendag (we waren de populairste open werf van heel Vlaanderen, met meer dan 7000 digitale bezoekers op 1 dag).

 

Aflevering 1 - 7/05/2021

We duiken in deze aflevering samen met woordvoerder Annik Dirkx in de bouwput van dé Scheldetunnel in Zeebrugge. Je krijgt ook een gloednieuw sensibiliseringsfilmpje te zien zodat je volgende keer zeker veilig langs Oosterweel rijdt. Influencer Anneleen Debaveye licht al een tipje van de sluier op over onze plannen met Generatie O; jongeren van vandaag die de gebruikers van (over)morgen van de Oosterweelverbinding zullen worden. En verder krijg je nog een overzicht van alle kleine én grote verhalen op en rond de werf: van graffiti spuiten, nestkastjes hangen tot wat het grote publiek - jij en ik - nu écht denkt van die Oosterweelverbinding.

[/t001_01_main.tpl.php]