[t001_01_main.tpl.php]

Verplaatsing installaties Total Polymers Antwerp

12/03/2020

Langs de terreinen van TPA start vanaf 2020 de bouw van de nieuwe Scheldetunnel en vanaf 2021 de aanleg van het Oosterweelknooppunt. Om het aangepaste ontwerp van het nieuwe knooppunt mogelijk te maken, zal gedeeltelijk gewerkt worden op de terreinen van TPA. In september 2019 startte Lantis met de verplaatsing van een deel van de technische installaties op die terreinen.

Rugstreeppadden

Voordat de verplaatsing kon starten, werd eerst een kolonie rugstreeppadden verhuisd. Deze bedreigde paddensoort vind je voornamelijk terug in zachte ondergronden waarin ze zich  kunnen ingraven en verschuilen. 521 padden werden verzameld en kregen een nieuwe stek in de Ekerse bospolder. Die zandgrond is voor hen een ideaal leefgebied.

Ringpark Noordkasteel

Het Oosterweelknooppunt komt ter hoogte van het Noordkasteel, in het zuiden van de Haven, en voorziet op- en afritten richting de haven en het Eilandje. Het knooppunt ligt verzonken in het landschap en verbindt de Scheldetunnel met de Kanaaltunnels die aansluiten op de Antwerpse Ring. Het aangepaste ontwerp van knoop maakt een gedeeltelijke overkapping mogelijk en maakt zo ruimte vrij voor een nieuw park: het Ringpark Noordkasteel.

[/t001_01_main.tpl.php]