[t001_01_main.tpl.php]

Veel interesse voor eerste ontwerpworkshop Kleiputten Terhagen

06/09/2018

Meer dan 80 buurtbewoners en geïnteresseerden namen gisterenavond deel aan de eerste ontwerpworkshop voor de Kleiputten Terhagen. In kleine groepen werd gediscussieerd en werden voorstellen geformuleerd over hoe het toekomstige gebied moet gebruikt en ingericht worden. Ook de noodzaak van de sanering van de aanwezige stortplaatsen werd opnieuw toegelicht.

Voorafgaand aan deze workshop werden tijdens de vakantiemaanden via de website www.kleiputtenterhagen.be meer dan 100 ideeën verzameld voor de nieuwe invulling van de Kleiputten Terhagen. Deze werden veelvuldig gedeeld en gesteund door andere bezoekers van de site.

Sfeerbeeld genomen tijdens de eerste workshop

De provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg nv, de gemeente Rumst en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel zijn opgetogen over het succes van de website en de grote opkomst tijdens de eerste workshop. Dit bevestigt opnieuw de grote waarde van dit gebied voor de bewoners en gebruikers.

Via dit doorgedreven participatietraject willen de projectpartners samen met alle geïnteresseerden een landschapsontwerp uittekenen voor het gebied zodat de kleiputten ook na de sanering kunnen blijven functioneren als een geliefd stuk groen, waar recreanten thuis zijn.

De volgende workshop vindt plaats op woensdag 19 september om 18u00 in het Gemeentelijk Technisch Centrum in Rumst. Deze avond wordt er verder gewerkt op de input die tijdens de eerste workshop verzameld werd. Inschrijven voor deze workshop kan nog via de website www.kleiputtenterhagen.be.

[/t001_01_main.tpl.php]