[t001_01_main.tpl.php]

Vernieuwde Ringfietspad in Deurne klaar voor gebruik

26/11/2018

Vanaf dinsdag 27 november kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van het vernieuwde Ringfietspad en wandelpad tussen de Bisschoppenhoflaan en de Turnhoutsebaanbrug. Het nieuwe fietspad is een stuk breder en heeft een aparte wandelstrook.

De afgelopen 2,5 jaar werden in Deurne tussen de Ring en de Ten Eekhovelei voorbereidende werken uitgevoerd voor de Oosterweelverbinding. Het Ringfietspad was hierdoor lokaal onderbroken. Fietsers reden al die tijd om via een tijdelijk fietspad in de Ten Eekhovelei. Deze voorbereidende werken zijn zo goed als afgerond. Fietsers kunnen vanaf dinsdag 27 november gebruik maken van het nieuwe Ringfietspad. Dan vervalt ook de omleiding via de Ten Eekhovelei en komen de ingenomen parkeerplaatsen in deze straat weer vrij. 

1 km nieuw fietspad

Het nieuwe Ringfietspad werd tussen de Bisschoppenhoflaan en het bruggetje over het Schijn verbreed van 3 naar 4 meter en heeft over de volledige lengte nieuwe verlichting gekregen. Voor voetgangers is er een aparte wandelstrook van 2 meter breed.

5,3 km zorgeloos fietsen

Dit nieuwe stuk Ringfietspad sluit in de toekomst aan op:

  • de bestaande fietspaden op de Bisschoppenhoflaan, de Schijnpoortweg, de Turnhoutsebaan en op het Singelfietspad.
  • de nieuwe fietsbrug en passerelle over de Schijnpoortweg
  • het nieuwe Ringfietspad naast het Sportpaleis, dat samen met de Oosterweelverbinding zal worden aangelegd, en ter hoogte van de IJzerlaan aansluit op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal

Uiteindelijk ontstaat zo in dit gebied na de realisatie van de Oosterweelverbinding en de geselecteerde leefbaarheids- en overkappingprojecten, een veilige en vlotte fietsroute langs de Ring vanaf de Masurebrug in Merksem tot aan het Rivierenhof in Deurne. Goed voor 5,3 kilometer vrijliggend Ringfietspad zonder 1 enkele kruising met wegverkeer.

[/t001_01_main.tpl.php]