[t001_01_main.tpl.php]

Vaartkaai in Merksem tussen 9 en 15 uur plaatselijk afgesloten van 27 tot 31 januari

24/01/2020

Van maandag 27 tot vrijdag 31 januari sluit de aannemer de Vaartkaai ter hoogte van de werf in Merksem nog een laatste keer af om overtollige grond te verplaatsen. De afsluiting vindt enkel tussen 9 en 15 uur plaats, dan wordt het wegverkeer plaatselijk omgeleid.

UPDATE 30/01: De werken verliepen zeer vlot, waardoor de Vaartkaai morgen niet langer afgesloten moet worden. De Vaartkaai is dus vanaf vandaag, donderdag 30 januari, opnieuw open voor alle verkeer.

Wegverkeer Vaartkaai tussen de spitsuren omgeleid via Ing. Menneslaan – geen hinder voor fietsers

Tussen 27 en 31 januari verplaatst de aannemer van de werf aan de spoorlijnen in Merksem overtollige gronden. In die periode wordt de Vaartkaai om veiligheidsredenen afgesloten tussen 9 en 15 uur voor het wegverkeer. Het fietsverkeer wordt niet gehinderd.
Tussen 9 en 15 uur wordt het wegverkeer lokaal omgeleid via de Groenendaallaan en de Ing. Menneslaan in Merksem. Als de werken vroeger klaar zijn, dan wordt de Vaartkaai ook vroeger opengesteld voor verkeer.

Laatste fase van de werf

De werf met voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding aan het Albertkanaal nadert de eindfase. Het afgelopen anderhalf jaar werden ter hoogte van het Albertkanaal 6 verstevigingen onder de treinsporen aangebracht. Deze verstevigingen waren nodig om vanaf 2022 de nieuwe Kanaaltunnels van de Oosterweelverbinding te kunnen bouwen zonder het treinverkeer te onderbreken.
Bij de start van deze werken werd grond gebruikt om verhoogde werkplatformen te maken. Op de platformen werden de verstevigingen voor de spoorlijnen gebouwd, vervolgens werden deze verstevigingen tijdens verlengde weekends onder de sporen geschoven. Nu de werken bijna klaar zijn, kunnen deze werkplatformen weer verdwijnen. Tijdens de afsluiting van de Vaartkaai worden de gronden verplaatst en de omgeving weer in de oorspronkelijke toestand hersteld.

 

[/t001_01_main.tpl.php]