[t001_01_main.tpl.php]

Vaartkaai in Antwerpen plaatselijk afgesloten van 3 tot en met 14 december

19/11/2018

Van maandag 3 december tot en met vrijdag 14 december zal de Vaartkaai tussen de Noorderlaanbrug en IJzerlaanfietsbrug afgesloten zijn voor wegverkeer. De omleiding loopt via de Groenendaallaan. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder.

UPDATE 4 december 2018: door de slechte weersomstandigheden is de afsluiting verlengd tot 14 december. Als de werken eerder klaar zijn, zal de Vaartkaai vroeger opengesteld worden.

Om voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding uit te voeren, wordt een deel van de Vaartkaai, ter hoogte van de spoorlijnen over het Albertkanaal, waar de Vaartkaai overgaat in de Straatsburgdok-Noordkaai, tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding voor het wegverkeer voorzien langs de Groenendaallaan en de Ing. Menneslaan in Merksem.

De omleiding loopt via de Kotterstraat, Groenendaallaan, ing. Menneslaan, Bredabaan en omgekeerd.

Waarom zijn deze werken nodig?

De aannemer voert sinds deze zomer werken uit aan de spoorlijnen over het Albertkanaal. Hij brengt er verstevigingen aan onder de sporen, om later bij de hoofdwerken van Oosterweel, de massieve bermen onder de sporen uit te kunnen hollen. Zo ontstaat hier ruimte om de Kanaaltunnels te bouwen.
Tussen 3 en 14 december voert de aannemer grote hoeveelheden grond aan om een verhoogd werkplatform naast de spoorlijn aan te leggen. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Vaartkaai/Straatsburgdok-Noordkaai tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer.

[/t001_01_main.tpl.php]