Render oosterweel

Tijdelijke brug Royerssluis in gebruik vanaf 21 januari - einde afwisselend verkeer

Op vrijdag 21 januari* wordt aan de Royerssluis een tijdelijke brug in gebruik genomen. Dankzij die extra brug zal het verkeer in de komende maanden weinig hinder ondervinden van de renovatiewerken aan de Royerssluis. Doordat ook de Royersbrug terug opengesteld wordt kan het verkeer in beide richtingen opnieuw vlotter passeren.

Port of Antwerp en de afdeling Maritieme Toegang (AMT) van het departement Mobiliteit en Openbare Werken plaatsen sinds 10 januari een tijdelijke brug over de vaargeul van de Royerssluis. Hierdoor is de Royersbrug afgesloten en rijdt het verkeer in beide rijrichtingen - afwisselend - over de Lefèbvrebrug.

Vrijdag 21 januari - in de loop van de dag - wordt deze tijdelijke brug in gebruik genomen en gaat ook de Royersbrug terug open. Dit betekent het einde van het afwisselend verkeer over de Lefèbvrebrug. Rijd je van of naar de haven via de Royerssluis? Dan kan dat vanaf vrijdag terug via de Royersbrug en deze nieuwe tijdelijke brug. De Lefèbvrebrug wordt afgesloten.

Ook fietsers kunnen dan ook terug gebruik maken van de Royersbrug.

*Deze timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

royerssluis-fase3-fase3-2.jpg Vanaf vrijdag 21 januari rijd je van en naar de haven via de Royersbrug en een nieuwe, tijdelijke brug.