[t001_01_main.tpl.php]

Raad van State verwerpt laatste klacht tegen Oosterweelverbinding

09/11/2017

De Raad van State heeft deze week het laatste beroep van een individu tegen het GRUP Oosterweelverbinding-wijziging verworpen. Nadat eerder de burgerbewegingen zich bereid verklaarden om hun klachten in te trekken en zo het Toekomstverbond alle kansen te geven, is hiermee een einde gekomen aan de procedures bij de Raad van State tegen de Oosterweelverbinding.

Na de intrekking van de klachten van de burgerbewegingen, bleef nog het beroep van één indiener over om het GRUP Oosterweelverbinding-wijziging te vernietigen. De Raad van State oordeelde dat het belang van de indiener onvoldoende werd aangetoond. Het beroep werd dan ook verworpen. Hierdoor krijgen de afspraken gemaakt binnen het Toekomstverbond alle kansen en kan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel op volle kracht verder werken aan de voorbereiding van de werken van de Oosterweelverbinding.

Het Toekomstverbond is het akkoord dat de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, Havenbedrijf Antwerpen en de burgerbewegingen in het voorjaar van 2017 sloten over de mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio.

Lees meer over het Toekomstverbond op deze website >

[/t001_01_main.tpl.php]