Render oosterweel

Nieuwe fietsbrug E34 opent in nacht van 26 op 27 november

Meer over

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november nemen we aan Waaslandhaven-Oost de nieuwe fietsbrug over de E34 in gebruik. Vanaf dan fiets je comfortabel en conflictvrij tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven. De tijdelijke fietsbrug wordt afgesloten en in de loop van december verwijderd.

Met de Oosterweelwerken leggen we in totaal meer dan 35 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden, -tunnels en -bruggen aan, waarvan 16,5 kilometer in Linkeroever en Zwijndrecht. Zo zorgen we voor meer comfortabele en veilige alternatieven voor de wagen en ondersteunen we mee de modal shift. Ook aan de Waaslandhaven.

In de zomer namen we de fietstunnel van de Canadastraat al in gebruik, waardoor fietsers de Canadastraat veilig en zonder verkeerslichten konden kruisen. De nieuwe fietsbrug over de E34 volgt in de nacht van 26 op 27 november. Fiets je tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven? Dan kruis je vanaf dan de snelweg via deze nieuwe brug en sluit je rechtstreeks aan op de fietstunnel onder de Canadastraat. 


De nieuwe fietsbrug over de E34 opent in de nacht van 26 op 27 november. Vanaf dan fiets je comfortabel en conflictvrij tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven. Foto Flywel.

Fiets je tussen Antwerpen en de Waaslandhaven?

Dan maak je de komende jaren nog gebruik van het tijdelijke fietspad langs de E34 en de tijdelijke fietsoversteek over de omleidingsweg ten noorden van knooppunt Sint-Anna Linkeroever.

Rond Waaslandhaven-Oost zorgen we met een nieuwe fietsbrug over de E34 en fietstunnel onder de Canadastraat voor een veilige, comfortabele en conflictvrije fietsverbinding tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven.

Bekijk hier het toekomstbeeld

Gerelateerd nieuws