[t001_01_main.tpl.php]

Tijdelijke versmalling afrit Merksem/Antwerpen-Centrum (kant Luchtbal) tussen 25 en 29 april

21/04/2016

Tussen 25 en 29 april wordt een deel van de afrit Merksem/Antwerpen-Centrum aan de kant van Luchtbal opgeschoven naar de spoorlijn. Hierdoor zullen er gedurende vijf dagen slechts twee rijstroken beschikbaar zijn op het einde van de afrit in plaats van vier. Vanaf 30 april is de tijdelijke afrit klaar en beschikt het verkeer opnieuw over vier rijstroken. Op de plaats van de huidige afrit wordt een diepwand gebouwd. Dit ter voorbereiding van de bouw van een leidingenkoker onder de Antwerpse Ring.

Update 27/05: De voorbije week heeft de aannemer de nieuwe tijdelijke afrit kunnen asfalteren en belijnen. Vanaf vandaag kan deze tijdelijke afrit in gebruik worden genomen (tot de zomer van 2016).

Update 28/04: Omwille van het winterse weer, heeft de aannemer de nieuwe tijdelijke afrit nog niet kunnen asfalteren en belijnen. Indien het weer het toelaat, zullen deze werken in de loop van de twee volgende weken plaatsvinden. Er is geen hinder voor het verkeer. Na de werken kan de tijdelijke afrit in gebruik worden genomen.

Tijdelijk twee rijstroken afgesloten

Tussen 25 en 29 april wordt een gedeelte van de afrit Merksem/Antwerpen-Centrum voor het verkeer komende van Nederland verschoven richting spoorlijn. Hierdoor zullen gedurende vijf dagen slechts 2x1 rijstroken beschikbaar zijn op het einde van de afrit in plaats van 2x2. 1 rijstrook voor het verkeer richting Noorderlaan, 1 rijstrook voor het verkeer rechtdoor én richting Merksem. 

Alternatieve routes

Verkeer met bestemming Merksem kan de afrit Kleine Bareel nemen op de E19. Bestuurders met bestemming Noorderlaan kunnen de afrit Ekeren nemen op de A12. Verkeer met een bestemming in het stadscentrum kan de afrit Borgerhout op de Antwerpse Ring nemen.

Tijdelijke afrit naast spoorlijn

Van zodra de afrit verlegd is zullen opnieuw 2x2 rijstroken beschikbaar zijn ter hoogte van de Groenendaallaan. Het verkeer kan vanaf 30 april over deze tijdelijke afrit rijden. Deze situatie duurt tot de zomer van 2016.

Aanleg leidingenkoker

De tijdelijke verlegging van de afrit is nodig voor de bouw van een diepwand. Dit ter voorbereiding van de bouw van een leidingenkoker onder de Antwerpse Ring. Zo liggen alle nutsleidingen op een veilige diepte om bij de bouw van de Oosterweelverbinding de Antwerpse Ring in een sleuf te leggen en het viaduct van Merksem af te breken. Dit zal een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van deze buurt.

Lees meer over de aanleg van de leidingenkoker >

[/t001_01_main.tpl.php]