[t001_01_main.tpl.php]

Ondertussen bij de werf aan de Groenendaallaan ...

09/06/2016

De aanleg van een leidingenkoker langs de Groenendaallaan is aan de gang. De aannemer is bezig met voorbereidingen voor het uitgraven van de persput langs de kant van Merksem, tussen de Ring en de op- en afrit bij McDonalds. Langs de kant van de Luchtbal, tussen de spoorlijn en de afrit van de Ring, wordt alles in gereedheid gebracht voor het uitgraven van de ontvangstput. 

Sinds midden april 2016 wordt er een nieuwe leidingenkoker voor nutsleidingen onder de Ring gebouwd, evenwijdig met de Groenendaallaan.

Hiervoor moeten er 2 grote putten worden gegraven aan weerszijden van de Ring:

  • Een persput aan de zijde van Merksem, ten noorden van de Groenendaallaan, tussen de Ring en de op- en afrit bij McDonalds.
  • Een ontvangstput aan de zijde van de Luchtbal, ten noorden van de Groenendaallaan, tussen de spoorlijn en afrit van de Ring.

Vervolgens worden buizen vanuit de eerste put onder de Ring doorgeperst tot aan de tweede put. Daarna wordt de koker afgewerkt en worden de nutsleidingen in de nieuwe koker gelegd en aangesloten. Zo liggen alle leidingen veilig uit de weg voor de aanleg van de Oosterweel. Hierbij wordt de Antwerpse Ring in een sleuf gelegd en kan het viaduct van Merksem worden afgebroken.

Lees meer over de aanleg van de leidingenkoker >

Hoe staat het langs de kant van Merksem?

De werf is helemaal geïnstalleerd en de wapeningskooien om in diepwanden te plaatsen zijn toegekomen.

Ook het tijdelijk opvangbassin voor bentoniet is klaar. Dit bassin is nodig bij de plaatsing van de diepwanden.

Nu kan de persput zelf worden uitgegraven. De plaats van de persput is bepaald en de bekisting is rond. Nu kunnen geleidingsmuren van circa 1 meter hoog gemaakt worden. Zo kan de grijper later tussen deze muren graven. 

Hoe staat het langs de kant van Luchtbal?

De afrit werd tijdelijk verlegd. Het werkplatform voor het uitgraven van de waterdichte bouwkuip ter hoogte van de ontvangstput wordt nu aangelegd.

[/t001_01_main.tpl.php]