[t001_01_main.tpl.php]

Leidingenkoker Groenendaallaan persput klaar

22/11/2016

Langs de Groenendaallaan, onder de Ring wordt er een nieuwe leidingenkoker voor nutsleidingen gebouwd. De nieuwe koker legt de leidingen dieper in de grond, zodat het viaduct van Merksem er later vervangen kan worden door een sleuf. Het aanleggen van de koker is één van de voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding.

De bouw van deze leidingenkoker gebeurt via een horizontale doorpersing, zoals dat eerder ook al onder het Albertkanaal bij de IJzerlaan gebeurde. Hiervoor graaft de aannemer 2 grote putten aan weerszijden van de Ring. Aan de kant van Merksem, tussen de Ring en de op- en afrit bij McDonalds, zijn de werken aan de persput inmiddels afgerond. Momenteel bouwt de aannemer de ontvangstput aan de andere kant van de snelweg, aan de zijde van Luchtbal, tussen de spoorlijn en afrit van de Ring. Om deze werken te kunnen uitvoeren werd de afrit Merksem/Antwerpen-Centrum eerder al een stukje opgeschoven en versmald. Zo kan de ontvangstput gemaakt worden, zonder het verkeer te hinderen.

De persput voor de leidingenkoker Groenendaallaan bevindt zich tussen de Ring en de op/Afrit aan de McDonalds De ontvangstput wordt gebouwd an de kant van Luchtbal tussen de afrit Merksem/Antwerpen-Centrum en de spoorlijn

In het voorjaar van 2017 start de doorpersing. Dit wil zeggen dat er buizen vanuit de eerste put (aan de kant van Merksem) onder de Ring worden doorgeperst tot aan de tweede put (aan de kant van Luchtbal). Daarna werken we de koker af en plaatsen de nutsleidingen in de nieuwe koker. Zo liggen alle leidingen veilig uit de weg voor de aanleg van de Oosterweel.

[/t001_01_main.tpl.php]