[t001_01_main.tpl.php]

Hoe staat het met de werken van … het Klein Schijn

26/10/2018

Net zoals aan het Groot Schijn wordt ook aan het Klein Schijn grondig gewerkt. Dat is nodig om later de verdiepte Ring aan te leggen. De werken aan het Klein Schijn gingen in april van start: tijd voor een update.

De bedding van het Klein Schijn loopt evenwijdig met het Albertkanaal om achter het Sportpaleis onder het viaduct van Merksem door te gaan en ten slotte in het Lobroekdok uit te monden. Dit zou echter de aanleg van de verdiepte Ring onmogelijk maken. Daarom zijn er werken nodig.

Lees meer over de reden van de werken aan het Klein Schijn

Vlak naast de recent vernieuwde Brug van den Azijn bouwt de aannemer momenteel de diepe kelder van het nieuwe pompstation. Deze ruimte wordt de nieuwe thuis van de vijzels die het water van de rivier zullen oppompen. De installatie kan vier kubieke meter per seconde aan en zal ervoor zorgen dat het water uit het pompgebouw via een ondergrondse verbinding in het Albertkanaal terecht komt. Die verbinding krijgt intussen meer en meer vorm. Wat momenteel nog een open sleuf is, zal later nog een koker worden zodat er verkeer over de Vaartdijk kan blijven rijden.

Tijdens de werken stroomt er uiteraard ook nog water in het Klein Schijn. Daarom wordt de werfzone vandaag overheerst door drie grote buisconstructies. Samen met een krachtige pompinstallatie zorgt dit ervoor dat het regenwater zijn weg vindt naar het Albertkanaal.  De buizen gaan over de Merksemsesteenweg waardoor er geen hinder is voor het verkeer.

De werken liggen goed op schema. Tegen oktober 2019 moet alles klaar zijn en is er weer een kleine maar belangrijke stap gezet met het oog op de bouw van de verdiepte Ring.

[/t001_01_main.tpl.php]