Render oosterweel

Fietstunnel aan werftoegang Charles de Costerlaan opent 22 december

Aan de Charles de Costerlaan op Linkeroever openen we op woensdag 22 december een nieuwe, tijdelijke fietstunnel. Ter hoogte van de werfinrit van COTU, de aannemer die hier bouwt aan de nieuwe Scheldetunnel, zorgen we zo voor een veilige, conflictvrije kruising tussen fietsers en werfverkeer.

Aannemer COTU is volop bezig met het voorbereiden en inrichten van de werfzone op Linkeroever. Een groot deel van de werftransporten zullen verlopen via de Schelde, maar ook op de Charles de Costerlaan is een in- en uitrit van deze werf voorzien. De zijbaan van de Charles de Costerlaan vormt hier echter ook een veelgebruikte fietsverbinding tussen de Waaslandhaven en Linkeroever. Om de fietsers en het werfverkeer elkaar veilig te laten kruisen bouwden we een tijdelijke fietstunnel onder de in- en uitrit van de werf. Die fietstunnel nemen we woensdagvoormiddag, 22 december in gebruik. 

 

1920_img-20211220-wa0004.jpg

 

Sterk inzetten op fietsverbindingen, ook tijdens de werken

In het kader van de Oosterweelwerken zetten we sterk in op de fiets als alternatief voor de wagen. We leggen meer dan 35 kilometer nieuwe en vernieuwde fietspaden aan, waarvan 16,5 kilometer op Linkeroever en in Zwijndrecht. 

Ook tijdens onze werken zorgen we met verbeterde fietsverbindingen en tijdelijke fietsbruggen, fietspaden en fietstunnels dat je de werken vlot en veilig kan passeren. 

Gerelateerd nieuws