Render oosterweel

Fietssnelweg F41 en Neerstraat openen begin juli deels op onderlaag

vr, 17/06/2022 - 12:27

Meer over

Begin juli openen we in Zwijndrecht de doorgetrokken fietssnelweg F41. Die werd de afgelopen maanden opnieuw aangelegd tussen de Blauwe Hoevestraat en de Neerstraat én doorgetrokken tot aan de Polderstraat. Door het arrest van de Raad van State kan de omgeving hier nog niet volledig afgewerkt worden. De fietssnelweg en Neerstraat zal voorlopig dus deels op onderlaag open gaan.

Fietssnelweg F41 biedt een vlotte verbinding tussen Zelzate en Zwijndrecht. We trekken deze fietssnelweg verder door richting Antwerpen en sluiten deze in de toekomst ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever aan op het Ringfietspad. We leggen deze zes meter brede fietssnelweg tussen de Neerstraat en de E34. Ter hoogte van de bocht Neerstraat/Polderstraat komen de fietssnelweg en Neerstraat samen. Dit deel van de Neerstraat leggen we opnieuw aan en richten we in als fietsstraat. 

Fietssnelweg F41 opent begin juliFietssnelweg F41 tussen Zelzate en Zwijndrecht werd de afgelopen maanden doorgetrokken tot aan de Polderstraat. Begin juli openen we deze zes meter brede fietsverbinding, deels op onderlaag. De nieuwe fietsbrug over de E34 is dan ook vlot vanuit de F41 te bereiken.

Voorlopig nog deels op onderlaag

Volgens de planning zouden deze werken eind mei reeds afgerond zijn, maar door het arrest van de Raad van State heeft de afwerking vertraging opgelopen. Om de hinder van deze vertraging op de buurtbewoners en de fietsers te beperken openen we de Neerstraat en fietssnelweg begin juli voor een deel op onderlaag. Vanaf dan kan je terug de werfzone passeren en is ook de nieuwe fietssnelweg beschikbaar. Dat we terug openstellen op onderlaag betekent ook dat we op een later moment de Neerstraat en fietssnelweg hier kortstondig terug moeten afsluiten om de toplaag en definitieve wegmarkeringen aan te brengen. Wanneer we daar meer duidelijkheid over hebben lees je daar hier uiteraard meer over.

Ook de westelijke helling van en naar de fietsbrug stellen we begin juli open.

Fietssnelweg F41 opent begin juliFietssnelweg F41 - hier links in beeld naast afrit 8 Waaslandhaven-Oost - werd tussen de Blauwe Hoevestraat en Polderstraat aangelegd op zes meter breedte. 

Betere bereikbaarheid voor fietsers naar de Waaslandhaven

Met de Oosterweelwerken leggen we in totaal meer dan 35 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden, -tunnels en -bruggen aan, waarvan 16,5 kilometer in Linkeroever en Zwijndrecht. Zo zorgen we voor meer comfortabele en veilige alternatieven voor de wagen en ondersteunen we mee de modal shiftOok aan de Waaslandhaven. 

Gerelateerd nieuws