[t001_01_main.tpl.php]

Nachtwerk kruispunt Noordersingel-Schijnpoortweg

09/03/2016

In de tweede week van de paasvakantie start de heraanleg van de Noordersingel met werken op het kruispunt met de Schijnpoortweg en de Slachthuislaan. Onder de rijbanen van de Noordersingel en de Schijnpoortweg worden wachtbuizen aangelegd, waar later nutsleidingen in komen.

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, worden de werken ‘s nachts uitgevoerd. Concreet wordt er in de nachten van maandag 4 april tot en met donderdag 7 april gewerkt, telkens van 19u ’s avonds tot 7u ’s ochtends. Als de werken vertraging oplopen, zal ook in de nacht van vrijdag 8 april worden gewerkt.

Verkeerssituatie verandert dagelijks

Tijdens de nachtelijke werken wordt verkeer op het kruispunt sterk gehinderd. De verkeerslichten worden uitgeschakeld en verkeer dat het kruispunt nadert, wordt naar 1 rijstrook gebracht. Elke nacht zal een andere verkeerssituatie gelden op het kruispunt, waarbij bepaalde richtingen volledig afgesloten worden. Voor hulpdiensten wordt steeds een doorgang langs de werf voorzien.

Fasering van de werken

In de eerste 2 nachten worden aan weerszijden van het kruispunt wachtbuizen onder de Schijnpoortweg aangelegd. Aan de kant van Borgerhout worden hiervoor op de Schijnpoortweg eerst de stadinwaartse rijbanen afgesloten (nacht van maandag op dinsdag) en in de volgende fase de staduitwaartse rijbanen (nacht van dinsdag op woensdag). In de laatste 2 nachten worden de wachtbuizen onder de Noordersingel aangelegd.

Fase 1: maandag 4 april

  • Verkeer op de Noordersingel kan rechts afslaan naar Schijnpoortweg richting Deurne of rechtdoor rijden. Links afslaan naar Schijnpoortweg richting stad is niet mogelijk. 
  • Verkeer op Slachthuislaan kan links afslaan naar Schijnpoortweg richting Deurne of rechtdoor rijden. Rechts afslaan naar Schijnpoortweg richting stad is niet mogelijk.
  • Verkeer op Schijnpoortweg vanuit Deurne kan rechts afslaan richting Slachthuislaan en links afslaan richting Noordersingel. Rechtdoor rijden richting stad is niet mogelijk.
  • Verkeer op Schijnpoortweg vanuit de stad kan alle richtingen uit. 
  • Verkeer richting stad volgt de omleidingsborden met vermelding Stuivenberg.

Fase 2: dinsdag 5 april

  • Vanop de Noordersingel en Slachthuislaan zijn weer alle rijrichting mogelijk. 
  • Ook verkeer op de Schijnpoortweg vanuit Deurne kan op het kruispunt alle richtingen uit.
  • Verkeer dat vanuit de stad komt, kan het kruispunt niet bereiken via de Schijnpoortweg. Zij volgen de omleidingsroute via de borden met vermelding Schijnpoort. 

Fase 3 en 4: woensdag 6 en donderdag 7 april

In de laatste 2 nachten worden de wachtbuizen onder de Noordersingel aangelegd. Alle rijrichtingen zijn mogelijk.

Lees meer over de heraanleg van de Noordersingel >

[/t001_01_main.tpl.php]