[t001_01_main.tpl.php]

Blijf op de hoogte van de werken aan de Noordersingel

31/03/2016

Op 4 april 2016 start de heraanleg van de Noordersingel. Wil je deze werken op de voet volgen? Dat kan door regelmatig de projectwebsite www.noordersingel.be te raadplegen, je daar in te schrijven op de e-nieuwsbrief Noordersingel of het project te volgen op Twitter.  

De heraanleg van de Noordersingel

De komende twee jaren wordt de Noordersingel heraangelegd. De Noordersingel tussen de Schijnpoortweg en de Turnhoutsepoort krijgt eenzelfde straatbeeld als de zuidelijke Singel, met:

  • opnieuw 2x2 rijstroken
  • een groene middenberm én
  • brede fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Deze fietspaden worden afgescheiden van de rijweg door een groenstrook of een vergroende parkeerstrook.

Ook de kruispunten worden veilig ingericht. Ter hoogte van het voormalige containerpark van Borgerhout komt een nieuw kruispunt dat toegang geeft tot Spoor Oost. 

Lees meer over de werken aan de Noordersingel >

Zo zal de Noordersingel eruit zien na de heraanleg.

Noordersingel blijft open tijdens de werken

Tijdens de heraanleg van de Noordersingel verwachten we verkeershinder.

Een slimme fasering van de werken moet deze hinder beperken. Daarnaast heeft het verkeer op de Noordersingel tijdens de werken altijd één rijstrook ter beschikking in elke richting. Aan de kruispunten worden extra afslagstroken voorzien om de doorstroming op de Noordersingel niet te hinderen. Voor fietsers is er steeds een breed tweerichtingsfietspad aan één kant van de weg. 

Wil je de wijzigingen in verkeerssituaties op de voet volgen? Of op de hoogte blijven van de werken door de heraanleg van de Noordersingel? Verschillende informatiekanalen helpen je op weg.

Projectwebsite www.noordersingel.be

Op de website www.noordersingel.be vind je:

  • algemene informatie over het project Noordersingel
  • informatie over het verloop van de werken én
  • het laatste nieuws over het project Noordersingel.

E-nieuwsbrief Noordersingel

Via de digitale nieuwsbrief over het project Noordersingel blijf je op de hoogte over nieuwtjes, de verkeerssituatie en tijdelijke omleidingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Noordersingel > 

Twitter @Noordersingel

Via Twitter volg je het project Noordersingel (@Noordersingel) in real-time. Gebruik de hashtag #noordersingel bij het versturen van je tweets.

Volg het project Noordersingel op Twitter >

[/t001_01_main.tpl.php]