[t001_01_main.tpl.php]

Ondertussen bij de werken aan de IJzerlaan ...

24/11/2015

De werken aan de IJzerlaan zijn volop bezig. Van 23 tot en met 29 november legt de aannemer een wachtbuis voor nutsleidingen aan onder de IJzerlaan. De rijbanen richting Merksem en Deurne zijn daarom omgelegd.

De voorbije weken gebeurden er heel wat nutswerken op en rond het kruispunt van de IJzerlaan met de Bredastraat. Enkele sfeerbeelden:

 

 

De werken aan de IJzerlaan zijn volop bezig.

Door deze werken wijzigde de situatie op de weg verschillende keren. Vanaf maandag 30 november ontstaat er opnieuw een stabiele verkeerssituatie.

Bekijk welke werken de aannemer reeds heeft uitgevoerd >

Welke werken worden uitgevoerd aan de IJzerlaan?

In de week van 23 tot 29 november legt de aannemer een wachtbuis voor nutsleidingen aan onder de IJzerlaan. Daarom zijn de rijbanen van de IJzerlaan richting Merksem en Deurne omgelegd over de ventweg-zuid.

  • Verkeer IJzerlaan richting Antwerpen rijdt over de busbaan.
  • Verkeer IJzerlaan richting Merksem/Deurne rijdt over de zuidelijke ventweg.
  • Plaatselijk verkeer: omleiding via Bredastraat – Smallestraat – Kalkstraat. 

Kruispunt IJzerlaan/Bredastraat van 23 tot 29 november (schematische weergave)

Op 30 november worden ook de rijbanen van de IJzerlaan richting Noorderlaan verschoven naar het zuiden. Er ontstaat nu een stabiele situatie die geldig blijft tot voorjaar 2016.

Kruispunt IJzerlaan/Bredastraat vanaf 30 november (schematische weergave)

Waarom zijn de werken nodig?

De werken op het kruispunt maken deel uit van het project IJzerlaan(brug) dat de omgeving van de IJzerlaan en de Ingenieur Menneslaan de komende jaren sterk zal doen veranderen.

De IJzerlaanbrug wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Samen met de brug verdwijnen ook de lange aanloophellingen. Een unieke kans om beide lanen helemaal opnieuw in te richten. Aan de kant van Merksem komt een groene parkzone en op termijn een ecowijk.

De IJzerlaan wordt heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel met brede fietspaden en bomenrijen. Aan de noordkant van de IJzerlaan komt een breed kanaal dat het Lobroekdok met het Asiadok zal verbinden.

Lees meer over het project IJzerlaan >

[/t001_01_main.tpl.php]