[t001_01_main.tpl.php]

Infomomenten rond project Noorderlijn op 20, 21 en 22 januari

12/01/2016

Vanaf maart 2016 starten de werken aan de Noorderlijn. Deze werken, die vier jaar duren, maken het noorden van Antwerpen bereikbaar met de tram. Tegelijkertijd worden de Noorderleien en andere belangrijke verkeersassen op een verkeersveilige manier aangepakt. Kom je informeren tijdens één van de drie infomomenten in januari. Je kan er ook terecht voor vragen over de projecten IJzerlaan en ZNA.

Infomomenten Noorderlijn

Het project Noorderlijn organiseert drie infomomenten in Bibliotheek Permeke (De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen):

  • op 20 januari van 13u - 20u
  • op 21 januari van 12u - 20u
  • op 22 januari van 10u - 17u

Bezoek de website van het project Noorderlijn >

Ook Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv, AG Vespa, en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) zijn aanwezig om hun projecten in Antwerpen-Noord voor te stellen. 

Lees meer over het project IJzerlaan >
Lees meer over de plannen voor het nieuwe ZNA-ziekenhuis >

De deuren zijn doorlopend open. Je kan er vragen stellen aan projectmedewerkers en de plannen inkijken.

Impressie project Noorderlijn

Slim naar Antwerpen

Vanaf 2016 tot en met 2022 vinden verschillende ingrijpende wegenwerken plaats in en rond Antwerpen. Deze werken zijn nodig om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de Antwerpse regio te verbeteren. Voorbeelden zijn de heraanleg van de IJzerlaan, het doortrekken van de tramverbinding naar het Eilandje en naar de Havanasite op Luchtbal, de Noordersingel, de Noorderlaan, de noorderlijke Leien en de aanleg van de Oosterweel. 

Deze werken zullen gedurende een aantal jaren verkeershinder met zich meebrengen. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen en de NMBS werken nauw samen om de Antwerpse regio bereikbaar te houden. Deze inspanningen en maatregelen worden gebundeld onder de noemer 'Slim naar Antwerpen'.  

De weg kwijt tussen alle grote wegenwerken? Kijk snel op www.slimnaarantwerpen.be voor alle laatste informatie over de omleidingen in en rond Antwerpen. 

[/t001_01_main.tpl.php]