[t001_01_main.tpl.php]

Netwerkevents voor bedrijven over bereikbaarheid Antwerpse regio

13/11/2015

Binnenkort starten tal van grote werken in en rond Antwerpen. Dit zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van de Antwerpse regio. Daarom organiseert Slim naar Antwerpen twee netwerkevents voor bedrijven uit de Antwerpse regio. Op het programma? Meer uitleg over de werken en over de maatregelen die een vlotte mobiliteit tijdens deze werken moeten garanderen.

Netwerkevents voor bedrijfsleiders

'Slim naar Antwerpen' nodigt Antwerpse bedrijfsleiders uit op twee netwerkevents over de bereikbaarheid van de Antwerpse regio. Ze kunnen er meer te weten komen over de werken gepland tussen 2016 en 2022 en over de maatregelen die een vlotte mobiliteit tijdens deze werken moeten garanderen:

  • maandag 30 november 2015: ING, Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen
  • maandag 7 december 2015: Hof ter Delft, Laar 42, 2180 Ekeren 

Je kan je inschrijven via het volgende inschrijvingsformulier.

Het programma

17.30 - Onthaal

18.00 - Welkomstwoord door schepenen Koen Kennis en/of schepen Marc Van Peel, stad Antwerpen

18.10 - Toelichting “Slim naar Antwerpen” door schepen Koen Kennis, stad Antwerpen

19.00 - Getuigenissen van bedrijfsleiders rond mobiliteitsbeleid

19.45 - Receptie met infomarkt (waar je terecht kan met je vragen)

Slim naar Antwerpen

Vanaf 2016 tot en met 2022 vinden verschillende ingrijpende wegenwerken plaats in en rond Antwerpen. Deze werken zijn nodig om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de Antwerpse regio te verbeteren. Voorbeelden zijn de heraanleg van de IJzerlaan, het doortrekken van de tramverbinding naar het Eilandje en naar de Havanasite op Luchtbal, de Noordersingel, de Noorderlaan, de noorderlijke Leien en de aanleg van de Oosterweel. 

Deze werken zullen gedurende een aantal jaren verkeershinder met zich meebrengen. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen en de NMBS werken nauw samen om de Antwerpse regio bereikbaar te houden. Deze inspanningen en maatregelen worden gebundeld onder de noemer 'Slim naar Antwerpen'.  

Lees meer over de lancering van de campagne 'Slim naar Antwerpen' >

[/t001_01_main.tpl.php]