[t001_01_main.tpl.php]

Lokale besturen uitgenodigd op netwerkevent om Antwerpse regio bereikbaar te houden

08/09/2015

Binnenkort starten tal van grote werven in en rond Antwerpen. Maar hoe houden we de Antwerpse regio tijdens deze werken bereikbaar? Tijdens het netwerkevent 'Slim naar Antwerpen' vernamen de lokale besturen meer over de maatregelen om een vlotte mobiliteit te helpen garanderen.

Vanaf het najaar 2015 tot en met 2022 vinden verschillende ingrijpende werken plaats in en rond Antwerpen. Deze werken zijn nodig om de bereikbaarheid en leefbaarheid van de Antwerpse regio te verbeteren. Voorbeelden zijn de heraanleg van de IJzerlaan, de Noordersingel, de Noorderlaan, de noorderlijke Leien en de aanleg van de Oosterweelverbinding. 

Tijdens die werken wordt er extra ingezet op de mobiliteit in de Antwerpse regio. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen en de NMBS werken dan ook nauw samen om de bereikbaarheid van de regio maximaal te garanderen. Dit gebeurt onder de koepel 'Slim naar Antwerpen'.

'Slim naar Antwerpen'

Ook voor de lokale besturen is de mobiliteit belangrijk. Daarom werd op 7 september de netwerkmiddag 'Slim naar Antwerpen' georganiseerd.

Tijdens dit event gaven de verschillende partners meer informatie over de werken en stelden ze de initiatieven voor die de bereikbaarheid van de regio helpen garanderen.  Na afloop van de presentaties konden de lokale besturen vragen stellen. 

[/t001_01_main.tpl.php]