[t001_01_main.tpl.php]

Communicatiecampagne 'Slim naar Antwerpen' gelanceerd

27/10/2015

De stad Antwerpen en haar partners hebben de communicatiecampagne 'Slim naar Antwerpen' gelanceerd. Het is één van de vele initiatieven die genomen worden om de Antwerpse regio maximaal bereikbaar te houden tijdens de ingrijpende wegenwerken die volgend jaar starten.

'Slim naar Antwerpen'

De communicatiecampagne 'Slim naar Antwerpen' wil bewoners, scholieren, pendelaars en werkgevers inspireren om op een slimme manier hun woon-werk- of woon-schoolverplaatsingen te organiseren.

Een van de campagnebeelden die in de canvassen aan de invalswegen van de stad hangt (Affiche: Stad Antwerpen)

Een impressie van de campagne in het straatbeeld.

Waarom is de communicatiecampagne nodig?

Vanaf 2016 tot en met 2022 vinden verschillende ingrijpende werken plaats in en rond de stad. Voorbeelden zijn de heraanleg van de IJzerlaan, de noordelijke Leien, het Operaplein, de Noorderlaan, de Noordersingel, de verbreding van het Albertkanaal en de verhoging van de bruggen, en de aanleg van de Oosterweelverbinding. 

Om de bereikbaarheid van de Antwerpse regio maximaal te garanderen voor alle weggebruikers werken de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen en de NMBS nauw samen. Zo wordt de planning van de verschillende wegenwerken maximaal op elkaar afgestemd. Tegelijk zal elke werf dezelfde soort signalisaties gebruiken om omleidingen aan te duiden. Daarnaast worden een heleboel maatregelen uitgewerkt of voorgesteld die:

  • de capaciteit van het bestaande netwerk verbeteren: de aanleg van nieuwe Park&Rides, het verbeteren van het fietsnetwerk ...
  • de weggebruikers verleiden om alternatieve vervoerswijzen te gebruiken: de fiets of de e-bike, het openbaar vervoer ...
  • ervoor zorgen dat minder auto's deelnemen aan het spitsverkeer in de binnenstad: flexwerken, het gebruik van satellietkantoren ...

Tenslotte zal alle communicatie over de bereikbaarheid van stad en regio gebeuren onder de noemer 'Slim naar Antwerpen'.

Nieuwe website vanaf begin 2016

Sinds begin 2016 is het nieuwe platform www.slimnaarantwerpen.be online. Via deze website zal je real time informatie krijgen over de vlotste manier om de stad te bereiken. Ook vind je er antwoorden op je vragen over reisroutes en info over bereikbaarheidsmaatregelen voor bedrijven, organisaties of evenementen. 

Partners 'Slim naar Antwerpen'

'Slim naar Antwerpen' is het resultaat van de samenwerking van vele partners die betrokken zijn bij de mobiliteit in de Antwerpse regio. Het gaat om De Lijn, de NMBS, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, nv De Scheepvaart, de Stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer.

[/t001_01_main.tpl.php]