[t001_01_main.tpl.php]

Grontmij en Witteveen+Bos bestuderen volledige sluiting van de Antwerpse Ring

18/06/2015

De Nederlandse studiebureaus Grontmij en Witteveen+Bos zijn door BAM geselecteerd om de geplande infrastructuurwerken op Linkeroever en de Scheldetunnel te bestuderen. Hun studieopdracht voor de werken op de linkeroever start nog deze maand.

De Nederlandse advies- en ingenieursbureaus Grontmij en Witteveen+Bos zijn door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAMnv) aangeduid om de studies uit te voeren voor de infrastructuurwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht en voor de Scheldetunnel. 

Voor deze opdracht hebben de bureaus zich tijdelijk verenigd onder de naam THV Atlas (AfzinkTunnel Linkeroever Antwerpen Studiebureau). THV Atlas zal het studiewerk verrichten voor 3 deelopdrachten:

  • de infrastructuurwerken op de linkeroever;
  • de nieuwe Scheldetunnel én
  • het inrichten van een bouwdok in Zeebrugge waar de afzonderlijke elementen zullen gebouwd worden voor de nieuwe Scheldetunnel.

De studieopdracht voor de werken op Linkeroever start deze maand. Het voorontwerp moet nog dit jaar klaar zijn.

THV Atlas zal onder meer studies verrichten naar de aanpassing van de noordelijke knoop (E34/R1) op de linkeroever (simulatiebeeld door Noriant)

THV Atlas zal ook de nieuwe Scheldetunnel verder uittekenen (simulatiebeeld door  Noriant)  
In 2012 verwierven beide studiebureaus de studieopdracht voor de werken van de Oosterweelverbinding op de rechteroever. Toen verenigd in de THV Rots. Door de combinatie van beide opdrachten staan Grontmij en Witteveen+Bos nu dus in voor de volledige studie van de sluiting van de Antwerpse Ring.    

Lees meer over de geplande werken op de linkeroever >
Lees meer over de nieuwe Scheldetunnel >

[/t001_01_main.tpl.php]