[t001_01_main.tpl.php]

BAM organiseert infosessies voor aannemers naar aanleiding van marktverkenning voor Oosterweelverbinding

29/04/2016

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel heeft een marktverkenning gelanceerd voor de deelopdrachten van de Oosterweelverbinding. Naar aanleiding hiervan organiseerde ze op 29 april twee informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde aannemers. Het doel was om hen uitgebreid te informeren over het project en zo warm te maken, om zich later kandidaat te stellen voor de bouw van de Oosterweel.

Informatiebijeenkomsten

Op 29 april 2016 organiseerde Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) een Nederlandstalige en een Engelstalige informatiesessie voor geïnteresseerde aannemers voor de realisatie van de deelopdrachten van de Oosterweelverbinding. Deze deelopdrachten zijn:

BAM deed dit naar aanleiding van de marktverkenning die ze heeft georganiseerd voor de deelopdrachten van de Oosterweelverbinding. 

Tijdens de informatiebijeenkomsten werd het project Oosterweel uitgebreid voorgesteld en de marktverkenning toegelicht.

Jan Van Rensbergen, algemeen manager bij BAM, geeft meer uitleg aan de aannemers tijdens een presentatie.

Waarom een marktverkenning?

BAM beoogt twee doelen met deze marktverkenning voor Oosterweel:

  • Geïnteresseerde aannemers zo goed mogelijk informeren over het project en hen op die manier aanmoedigen om deel te nemen aan de aanbestedingsprocedures.
  • Zoveel mogelijk feedback vanuit de markt verzamelen, met het oog op de organisatie van de aanbestedingsprocedures.

Deze marktverkenning dient dus niet om aannemers te selecteren voor de bouw van de Oosterweelverbinding. Dit gebeurt pas op het einde van de aanbestedingsprocedures voor de verschillende deelopdrachten van de Oosterweelverbinding. Deze procedures worden in de loop van 2016 opgestart.

Door het viaduct van Merksem af te breken en de Ring er in een tunnel onder het Albertkanaal te leggen, komt er bovenop de tunnel ruimte vrij voor groen en nieuwe stadsontwikkelingen

[/t001_01_main.tpl.php]