[t001_01_main.tpl.php]

510 buurtbewoners bezoeken dubbele leidingentunnel onder de Ring

29/08/2017

De afgelopen 3 dagen stelde BAM de werf aan Schijnpoort open voor buurtbewoners uit Deurne en Borgerhout. De bezoekers daalden 30 meter onder de grond af om er door de leidingentunnels te wandelen. Ondertussen kregen ze uitleg over de bouw van de kokers, de andere werken in hun buurt en de toekomstige werf voor de Oosterweelverbinding.

510 buurtbewoners konden een plaatsje bemachtigen voor één van de 33 rondleidingen die BAM organiseerde door de tunnels.

Het afgelopen jaar waren zij getuige van veel bouwactiviteit in hun buurt. Tijdens het buurtmoment konden ze het resultaat van deze arbeid met eigen ogen bewonderen.

Het bezoek startte met een afdaling in de 31,3 meter diepe bouwput aan de zijde van Deurne. Daar werd elke groep opgewacht door een gids die hen uitgebreid uitleg gaf over het doel en de bouwmethode van de leidingentunnels. Vervolgens konden de bezoekers zelf door de 222 meter lange leidingenkokers wandelen. De buurtbewoners reageerden zeer enthousiast op dit bezoek.

“Echt fantastisch dat wij als buur de kans krijgen om deze werf te bezoeken. Het is ongelooflijk wat hier de afgelopen maanden onder de grond is gebouwd. Ik ben echt verschoten van wat er allemaal bij komt kijken om zo’n tunnels te bouwen. Ne mens is toch slim hé!”, Marie (Deurne-Noord)   


De leidingentunnels hebben elk een buitendiameter van 4,1 meter en een wand van 30 cm.

Via aanduidingen in de tunnels kregen de bezoekers een goed idee waar de Ring zich vandaag bevindt en waar de Ring na de werken van de Oosterweelverbinding zal liggen. Aan de andere zijde van de tunnel, in de bouwput aan de kant van Borgerhout, vernamen de bezoekers hoe de leidingentunnels de volgende maanden verder zullen ingericht worden.
Tot slot kregen de bezoekers een vooruitblik op de hoofdwerken van de Oosterweelverbinding, uitleg over het Toekomstverbond en het werk van de overkappingsintendant.

Lees meer over de leidingentunnels en hoe deze gemaakt werden>

[/t001_01_main.tpl.php]