[t001_01_main.tpl.php]

1500 keer bedankt: Open Wervendag was een succes

23/05/2019

Op zondag 19 mei zette de Werf van de Eeuw voor het eerst de deuren open. Bezoekers konden ontdekken hoe de Oosterweelverbinding voor meer leefbaarheid, meer verkeersveiligheid en meer mobiliteit in de regio zullen zorgen.

Wat kon je doen tijdens Open Wervendag?

Op het terrein Middenvijver stond een pop-up infotent waar bezoekers alle info kregen over de Oosterweelverbinding. De centrale vragen: wat gaan we bouwen, en vooral waarom? 

We hebben aan niet minder dan 1 500 bezoekers uitgelegd hoe de Oosterweelverbinding ervoor zal zorgen dat in de toekomst de leefbaarheid in de regio aanzienlijk groeit, de mobiliteit vlotter verloopt en de verkeersveiligheid verhoogt. 

De Middenvijver was het start- en eindpunt van een wandel- en drie fietsroutes. Die combineerden diverse werfzones in Zwijndrecht en Linkeroever. De bezoekers kregen per werfzones uitleg over wat er momenteel gebeurde, en hoe de werken de regio zullen veranderen. De weg werd getoond via een handig routekaartje, maar er was ook de gratis Oosterweel Werkt-app. Die werkte als digitale gids van de dag.

Rondom het pop-up infopunt aan de Middenvijver was er originele kinderanimatie, foodtrucks met smakelijk eten en een verfrissende bar.

Open Wervendag in beeld

After movie

Foto's

[/t001_01_main.tpl.php]