[t001_01_main.tpl.php]

Voor weggebruikers

Dankzij de Oosterweel zal het verkeer tussen stad, haven en rand vlotter verlopen. Maar eerst moeten we door een periode van werken en dit zal de nodige hinder met zich meebrengen. We doen er alles aan doen om deze hinder te beperken en Antwerpen en haar omgeving bereikbaar te houden.

Alle wegenwerken in kaart

Er wordt niet enkel gewerkt aan de Oosterweelverbinding, maar ook aan de Leien, de Noorderlaan, de brug van den Azijn (Deurnebalbrug) en op het Eilandje.

Het online platform Slim naar Antwerpen brengt alle wegenwerken met grote verkeersimpact in kaart, ongeacht welke overheidspartner ze uitvoert. ​

Kom Slim naar Antwerpen

De stad blijft uiteraard steeds bereikbaar, maar afhankelijk van waarom en wanneer je in de stad moet zijn, is het ene vervoersmiddel al slimmer dan het andere. Slim naar Antwerpen helpt je om het juiste vervoersmiddel te kiezen.

  • Kom je met de auto? Misschien is parkeren op een P+R aan de rand van de stad en overstappen op tram of fiets wel sneller.
  • Woon je op minder dan 15km van de stad? Dan ben je zo in het centrum met een elektrische fiets.
  • Jouw plooifiets? Die kan gratis mee op de trein.
  • ...

De slimme routeplanner van Slim naar Antwerpen houdt rekening met de wegenwerken en omleidingen en stelt je de beste, snelste en slimste route en vervoersmiddel voor.

Bereken je slimste route met de routeplanner >

Partners 'Slim naar Antwerpen'

'Slim naar Antwerpen' is een samenwerkingsverband tussen de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen, Lantis, de Lijn, de NMBS, het Agentschap Wegen en Verkeer, nv De Vlaamse Waterweg, Infrabel en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Samen zetten ze in op de bereikbaarheid van de stad en de haven, nu en in de komende jaren. 

Bekijk ook de maatregelen voor bedrijven en voor omwonenden .

[/t001_01_main.tpl.php]