[t001_01_main.tpl.php]

Voor weggebruikers

Dankzij de Oosterweel zal het verkeer tussen stad, haven en rand vlotter verlopen. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van. Maar eerst zal er gewerkt moeten worden. Niet alleen aan de Oosterweelverbinding, maar ook aan de IJzerlaan, de Noordersingel, de noordelijke Leien, de Noorderlaan, op het Eilandje ... . Wordt er hinder verwacht? Uiteraard. Maar we zullen er alles aan doen om deze hinder te beperken en Antwerpen en haar omgeving bereikbaar te houden.

 

Om vlot te kunnen communiceren over de bereikbaarheid van de stad Antwerpen, de haven en de brede regio rond Antwerpen, richt de stad Antwerpen - in samenwerking met BAM nv en andere partners - een online informatieplatform op.

 

'Slim naar Antwerpen'

De nieuwe website www.slimnaarantwerpen.be is sinds februari 2016 online. Via dit online platform krijg je:

  • real time info over de vlotste manier om de stad te bereiken.
  • antwoorden op je vragen over reisroutes.
  • info over bereikbaarheidsmaatregelen voor bedrijven, organisaties en evenementen.

De site past binnen de bredere communicatiecampagne 'Slim naar Antwerpen'. Deze campagne wil bewoners, scholieren, pendelaars en werkgevers inspireren om op een slimme manier hun woon-werk- of woon-schoolverplaatsingen te organiseren.

Waarom is Slim naar Antwerpen nodig?

In 2000 lanceerde de Vlaamse overheid het Masterplan Antwerpen. In 2010 kreeg het plan een update en werd het omgedoopt tot het Masterplan 2020. Het plan had tot doel om de bereikbaarheid van de Antwerpse regio te verbeteren, de verkeersveiligheid te verhogen en de leefbaarheid in en om Antwerpen te verbeteren.

Om de doelstellingen te realiseren, werden er voor elke vervoerswijze projecten opgenomen binnen het Masterplan. Zo zal naast de uitbreiding van het wegennet ook het openbaar vervoer verder uitgebouwd worden en komen er nieuwe, veilige fietspaden. Nieuwe sluizen en verhoogde bruggen voor onze waterwegen moeten meer vrachtwagens van de weg halen. Sommige projecten zijn reeds gerealiseerd, maar er staan er nog veel meer in de steigers.

Tussen 2015 en 2022 lopen parallel verschillende grote werven in Antwerpen en omgeving om het Masterplan verder te realiseren. Deze werven zullen voor overlast zorgen. Ook voor het verkeer.

Een centrale plaats waar je alle bereikbaarheidsinfo vindt voor de stad Antwerpen, de haven en de hele Antwerpse regio is dan ook onmisbaar. De website www.slimnaarantwerpen.be wil deze rol vervullen. Zo geraak je ook de volgende jaren nog vlot op je bestemming met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen.

Partners 'Slim naar Antwerpen'

'Slim naar Antwerpen' (voorheen 'Antwerpen Bereikbaar') is een samenwerkingsverband tussen de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (nv BAM), de Lijn, de NMBS, het Agentschap Wegen en Verkeer, nv De Vlaamse Waterweg, Infrabel en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Samen zetten ze in op de bereikbaarheid van de stad en de haven, nu en in de komende jaren. 

Bekijk ook de maatregelen voor bedrijven en voor omwonenden

[/t001_01_main.tpl.php]