[t001_01_main.tpl.php]

Voor omwonenden

De komende jaren starten verschillende grote werken in en rond Antwerpen. De Oosterweel, de IJzerlaan, de Noorderlijn, de Noordersingel ... ze zullen de mobiliteit van stad, regio en haven flink vooruit helpen. Helaas kunnen buurten op bepaalde ogenblikken moeilijker bereikbaar zijn. We doen er alles aan om de hinder voor omwonenden maximaal te beperken.

Tijdig communiceren

Bij werkzaamheden in de buurt van je woning, moet je soms een alternatieve route volgen om tot aan je woning te geraken. Daarom zullen we tijdens de werken aan de Oosterweel tijdig en gericht communiceren met de buurtbewoners

Hiervoor zetten we verschillende informatiekanalen in:

  • Dankzij het online informatieplatform 'Slim naar Antwerpen', blijf je op de hoogte van de werken die plaatsvinden in de Antwerpse regio. Je volgt er ook in real time hoe je het vlotst de stad kunt bereiken. 
    Ga naar Slim naar Antwerpen >
  • Tijdens infosessies geven projectcommunicatoren uitleg op maat over de Oosterweelwerken in je buurt. Je kan er ook de plannen inkijken.
    Neem deel aan een infosessie of vraag zelf een infosessie aan.
  • In specifieke gevallen zullen onze project- en werfcommunicatoren ook huis-aan-huis gaan voor een persoonlijk gesprek.
  • Via bewoners- en nieuwsbrieven en bereikbaarheidskaartjes informeren we de omwonenden over de Oosterweelwerken die zullen plaatsvinden in hun straat. We geven meer details over de aard en de duur van de werken, en over de extra maatregelen die de overlast moeten beperken.
  • Als je een vraag hebt over de Oosterweel, kan je ons ook altijd een bericht sturen via info@lantis.be of via het online contactformulier.

Maatregelen op maat

Naar aanleiding van de individuele hinder die omwonenden kunnen ondervinden, kunnen er maatregelen op maat getroffen worden.

Bekijk ook de maatregelen voor weggebruikers en voor bedrijven.

[/t001_01_main.tpl.php]