Zes knelpunten opgelost. Een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden.

1 E17 | op- en afrit Zwijndrecht

De op- en afritten worden opnieuw aangelegd. In de nieuwe situatie kan je hier enkel de E17 oprijden naar Gent en vanuit Gent de E17 verlaten. Verkeer van en naar de Kennedytunnel wordt via de verbindingsweg naar Antwerpen-West geleid.

Lees meer
2 Verbindingsweg

Vandaag rijdt er veel verkeer door de woonkernen van Burcht, Zwijndrecht en Linkeroever. Om dit sluipverkeer te ontmoedigen, wordt er naast de E34 en de E17 een nieuwe verbindingsweg aangelegd.

Lees meer
3 Knoop R1-E17 | op-/afrit Linkeroever

Het knooppunt van de E17 met de R1 wordt volledig heraangelegd en wordt compacter. De verloren ruimte tussen de rijbanen versmalt. Zo komt er 18 hectare vrij voor extra groen. Het nieuwe knooppunt wordt ook een pak veiliger. Gevaarlijke linkse in- en uitvoegstroken vervangen we door veilige rechtse op- en afritten.

Lees meer
4 P+R Linkeroever

Ter hoogte van de Blancefloerlaan sluit de verbindingsweg aan op een nieuwe park & ride Linkeroever. Het parkeergebouw telt 5 verdiepingen, biedt plaats aan 1500 wagens en 150 fietsen en vormt een comfortabel overstappunt voor pendelaars.

Lees meer
5 Knoop R1-E34 | op/afrit Sint-Anna

Dit knooppunt wordt volledig vernieuwd. De snelweg wordt verdiept aangelegd en omgeven door groene bermen. Hierdoor wordt het verkeer aan het zicht onttrokken en vermindert de impact op de omliggende natuurgebieden. Het knooppunt wordt ook veiliger.

Lees meer
6 E34 | op/afrit Waaslandhaven-Oost

De op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost aan de Canadastraat en de Keetberglaan wordt opnieuw aangelegd. Na de heraanleg kan je de snelweg in alle richtingen op- en afrijden. Zo krijgt het verkeer van en naar de Waaslandhaven een betere aansluiting op de E34.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond de Oosterweelverbinding | Linkeroever & Zwijndrecht. Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg ons via Facebook of Twitter.

Disclaimer: Door je in te schrijven op onze e-nieuwsbrief, geef je ons de toestemming om je te informeren over de Oosterweelverbinding. Ook bevestig je, door je in te schrijven, dat je akkoord gaat met het privacy beleid van deze website.

Je beschikt steeds over het recht op toegang, op aanpassing en op verwijdering van je persoonsgegevens. Je kan tevens op elk ogenblik je vraag naar informatie over de Oosterweelverbinding intrekken.