Bouw knooppunt Sint-Anna Linkeroever

Op maandag 12 april start de bouw van het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2024 en lopen in meerdere fases. De eerste fase duurt van 12 april 2021 tot 31 juli 2021. De aannemer werkt het ecoduct dat verrijst boven de snelweg verder af en start met de afbraakwerken van het knooppunt.

Het verkeer kan tijdens deze werken niet meer over de bestaande snelweg rijden en wordt omgeleid via tijdelijke wegen. 

  • Verkeer tussen E34 en E17/Kennedytunnel kan de werf in beide richtingen passeren op 2x2 versmalde rijstroken.   

  • Verkeer met bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost moet plaatselijk omrijden

  • Verkeer tussen E34 en Antwerpen vermijdt best de omgeving van de Waaslandtunnel en kiest voor een alternatieve route via Kennedytunnel of Liefkenshoektunnel.

Lokaal omrijden of beter omgeving vermijden?

Lokaal omrijden

Verkeer met bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost wordt via tijdelijke wegen rondom het knooppunt Sint-Anna geleid. Afhankelijk van vertrekpunt en bestemming is dit een korte of langere omleiding.

Bekijk de routes

Omgeving vermijden

Verkeer tussen E34 en Antwerpen vermijdt best de omgeving van de Waaslandtunnel en kiest voor een alternatieve route via Kennedytunnel of Liefkenshoektunnel. Zo blijven de wachttijden op de lokale omleidingsweg tussen E34 en Charles de Costerlaan beperkt.

Bekijk de routes

Gerelateerd nieuws

Verkeerssituatie wijzigt grondig in vier nachten

Van donderdagavond 8 tot maandagochtend 12 april wijzigt de verkeerssituatie op de E34, R1 en in knooppunt Sint-Anna Linkeroever grondig. In vier nachten wisselt de aannemer zowel op de E34 en R1, als in het knooppunt Sint-Anna van fase.

Lees meer Lees meer
Infofolder huis-aan-huis

De inwoners van Linkeroever, Melsele en Kallo - die het meeste impact zullen ondervinden van de werken aan het knooppunt Sint-Anna - ontvangen een infofolder over deze werken. De digitale versie van de folder kan hier bekeken worden.

Bekijk de folder Bekijk de folder

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond de Oosterweelverbinding | Linkeroever en Zwijndrecht. Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg ons via Facebook of Twitter.

Disclaimer: Door je in te schrijven op onze e-nieuwsbrief, geef je ons de toestemming om je te informeren over de Oosterweelverbinding. Ook bevestig je, door je in te schrijven, dat je akkoord gaat met het privacy beleid van deze website.

Je beschikt steeds over het recht op toegang, op aanpassing en op verwijdering van je persoonsgegevens. Je kan tevens op elk ogenblik je vraag naar informatie over de Oosterweelverbinding intrekken.