Terug naar overzicht
2020
2021
2022
2023
2024
2025 2026

Bereikbaarheid E17: 1 juli - 31 december 2020

Keerbrug Kruibeke en heraanleg oprit Zwijndrecht

Keerbrug Kruibeke in gebruik - heraanleg oprit Zwijndrecht richting Gent tot 31/8

1Locatie van de werf

De werf situeert zich ter hoogte van op- en afrit 17 Zwijndrecht.

2Uit te voeren werkzaamheden

De oprit in Zwijndrecht - richting Gent - wordt opnieuw aangelegd.

3Periode van de werkzaamheden

De heraanleg van de oprit in Zwijndrecht zal duren tot 31 augustus.

4Bereikbaarheid van Zwijndrecht tijdens de werkzaamheden

Vanaf het weekend van 17-19 juli zijn in de richting van Gent zowel de op-, als de afrit afgesloten. De afrit sluit definitief voor verkeer van de Kennedytunnel en tot 17/10 voor verkeer van de R1/E34. Om de beweging vanuit Antwerpen richting Zwijndrecht mogelijk te houden, leggen we begin juli een keerbrug over de E17 aan het complex van Kruibeke. Om vanuit Antwerpen de snelweg te verlaten in Zwijndrecht, rijd je via de keerbrug in Kruibeke naar de afrit in Zwijndrecht - rijrichting Antwerpen. Voor de oprit vanuit Zwijndrecht naar Gent, wordt een lokale omleiding voorzien.

omleiding E17 tot 31/8

Complex 17 Zwijndrecht sluit van en naar Antwerpen

E17 vanaf 1-9

1Bereikbaarheid Zwijndrecht

Na de afrit uit Antwerpen, sluit vanaf 1/9 ook de oprit richting Antwerpen in Zwijndrecht definitief. De oprit richting Gent is wel opnieuw open. Om vanuit Zwijndrecht naar Antwerpen te rijden, neem je de vernieuwde oprit richting Gent en gaat via de keerbrug in Kruibeke naar de E17 richting Antwerpen. Vanaf 17/10 kan de afrit in Zwijndrecht wel nog gebruikt worden voor verkeer komende van de R1/E34.

Omleiding keerbrug

Heraanleg E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West: versmalde rijstroken in beide rijrichtingen vanaf 17/10

 

Fase 2 E17-Antwerpen-West

1Locatie van de werf

Deze werf situeert zich tussen op- en afrittencomplex 17 Zwijndrecht en knooppunt Antwerpen-West.

2Uit te voeren werkzaamheden

De noordelijke rijbaan wordt in deze zone volledig vernieuwd. Het gaat hier zowel om de fundering en toplaag van de snelweg zelf, als de aanleg en renovatie van de tunnels die onder de snelweg door gaan.

3Periode van de werkzaamheden

Deze werken starten op 17/10 en duren tot zomer 2021.

4Bereikbaarheid van de E17

Tijdens de werkzaamheden gaat het noordelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de zuidelijke rijbaan (rijbaan richting Antwerpen) van de E17 op 3x3 versmalde rijstroken.

5Bereikbaarheid van Zwijndrecht

De oprit richting Antwerpen en de afrit komende van de Kennedytunnel zijn definitief afgesloten. De omleiding loopt via de keerbrug in Kruibeke. Verkeer komende van de R1/E34 kan in Zwijndrecht wel de snelweg terug verlaten.

Omleiding E17 vanaf 17/10

Bereikbaarheid E17: 1 januari - 30 juni 2020

funderingswerken e17

Heraanleg E17 - rijrichting Gent - tussen Zwijndrecht en Kruibeke: versmalde rijstroken E17

1Locatie van de werf

De werf bevindt zich op de E17 tussen de aansluitingscomplexen van Zwijndrecht en Kruibeke. De noordelijke rijbaan - dit is de rijrichting Gent - wordt vernieuwd.

2Uit te voeren werkzaamheden

De rijbaan wordt volledig heraangelegd, met name nieuwe fundering en nieuw wegdek. Het wegdek wordt uitgevoerd in asfalt.

3Periode van de werkzaamheden

De werkzaamheden duren 6 weken, vanaf maandag 20 april 2020 tot en met zondag 31 mei 2020.

4Bereikbaarheid van de E17 tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden gaat het noordelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de zuidelijke rijbaan van de E17 op 2x2 versmalde rijstroken. De linkse rijstroken zijn in elke rijrichting verboden voor +3,5 ton.

5Bereikbaarheid oprit Zwijndrecht en afrit Kruibeke

Tijdens de werkzaamheden gaat het noordelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Hierdoor is de oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent afgesloten. In Kruibeke is de afrit voor verkeer komende vanuit Antwerpen dicht. Een plaatselijke omleiding is voorzien en loopt via Burcht. De overige op- en afritten blijven open.

Vernieuwing E17 rijrichting Antwerpen

Heraanleg E17 - rijrichting Antwerpen - tussen Zwijndrecht en Kruibeke: versmalde rijstroken E17

1Locatie van de werf

De werf bevindt zich op de E17 tussen de aansluitingscomplexen van Zwijndrecht en Kruibeke. De zuidelijke rijbaan - dit is de rijrichting Antwerpen - wordt vernieuwd.

2Uit te voeren werkzaamheden

De rijbaan wordt volledig heraangelegd, met name nieuwe fundering en nieuw wegdek. Het wegdek wordt uitgevoerd in asfalt.

3Periode van de werkzaamheden

De vernieuwing van de zuidelijke rijbaan start op maandag 25 mei 2020 en duurt tot het weekend van 17-19 juli 2020.

4Bereikbaarheid van de E17 tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden gaat het zuidelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de noordelijke rijbaan van de E17 op 2x2 versmalde rijstroken. De linkse rijstroken zijn in elke rijrichting verboden voor +3,5 ton.

5Bereikbaarheid op- en afrit Zwijndrecht en oprit Kruibeke

Tijdens de werkzaamheden gaat het zuidelijke deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Hierdoor is de oprit in Kruibeke voor verkeer richting Antwerpen afgesloten. In Zwijndrecht is de afrit voor verkeer komende vanuit Gent en de oprit richting Gent dicht. Er worden lokale omleidingen voorzien. De overige op- en afritten blijven open.