Stille bermen voor Zwijndrecht én Linkeroever

Een ambitieus geluidsproject voor Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever

Op 25 juni 2018 koos de Vlaamse regering de eerste 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone. De geluidsprojecten Stille Bermen Zwijndrecht-Burcht en Stille Bermen Linkeroever van Team West, werden geselecteerd. Het afgelopen jaar werkten alle betrokken partijen intens samen om deze projecten verder vorm te geven. Lantis, het ontwerpteam Team West, intendant Alexander D’Hooghe, overheden, natuurorganisaties, burgerbewegingen, e.a. zaten hiervoor geregeld samen rond de tafel.

Beide projecten omvatten de plaatsing van geluidsschermen en -bermen, de aanleg van een geluidsarm wegdek en de beperking van de maximumsnelheid tot 90 km per uur. Doelstelling voor Zwijndrecht/Burcht is om het geluid, dat afkomstig is van het snelwegverkeer, te reduceren met 10dB. Dit komt neer op een halvering van de geluidsoverlast.

Oosterweelverbinding Linkeroever/Zwijndrecht - leefbaarheidsproject Stille BermenKlik op de kaart voor een grote weergave

Ringpark West

Geluidsbermen en -schermen verminderen de geluidsoverlast van de snelweg voor de omgeving. Een uitbreiding van het fietsnetwerk zorgt voor een vlotte verbinding met het Waasland, Rechteroever en de Haven.

Lees hier meer

Bekijk de verandering!

Benieuwd hoe we de Oosterweelverbinding inpassen in het landschap? Vergelijk de huidige en toekomstige situatie - inclusief Ringpark West - via deze interactieve kaart.

Bekijk de kaart