Bereikbaarheid op- en afritten 17 op de E17 in Zwijndrecht

1Locatie

De op- en afritten 17 Zwijndrecht verbinden de E17 met de Pastoor Coplaan en de dorpskernen van Zwijndrecht en Burcht.

2Werkzaamheden

Na de Oosterweelwerken kan je hier enkel nog de E17 oprijden richting Gent en vanuit Gent de E17 verlaten. De verbinding richting Antwerpen wordt overgenomen door de verbindingsweg en de nieuwe op- en afrit Linkeroever ter hoogte van Antwerpen-West.

3Bereikbaarheid

Door de nabijheid van de nieuwe op- en afrit Linkeroever, wordt het aansluitingscomplex Zwijndrecht tijdens de Oosterweelwerken gehalveerd. Dit gebeurt van bij de start van de werken aan dit complex.

4Keerbeweging in Kruibeke

Ter hoogte van het op- en afrittencomplex Kruibeke wordt een tijdelijke bijkomende brug geplaatst over de E17. Verkeer dat vanuit Zwijndrecht richting Antwerpen wil rijden neemt de oprit richting Gent en maakt een keerbeweging over de snelweg via deze tijdelijke brug in Kruibeke. Dezelfde keerbeweging wordt gemaakt door verkeer komende vanuit Antwerpen dat in Zwijndrecht de snelweg wenst te verlaten. Dit verkeer rijdt door tot Kruibeke en maakt via de tijdelijke brug de keerbeweging om in Zwijndrecht de afrit te nemen voor verkeer komende uit Gent. Doordat tijdelijk een bijkomende brug wordt geplaatst in Kruibeke, mengt het verkeer dat de keerbeweging maakt zich niet met het verkeer dat in Kruibeke de snelweg verlaat.

Oosterweelwerken bereikbaarheid Zwijndrecht Kruibeke