Volop nachtelijke voorbereidende werken in Antwerpen-West en Sint-Anna

20/02/2019

Misschien heeft u het al gemerkt, maar de aannemer is sinds deze week gestart met nog enkele voorbereidende werkzaamheden. Deze vinden 's nachts plaats tussen 22u en 5u en het gaat telkens om een mobiele werf:

Update: Van 15/03 t.e.m. 23/03 zal de aannemer op de E17 lussen inslijpen op de E17. Het gaat om detectielussen voor de tijdelijke portieken (richting Gent) en bestaande portieken (richting Antwerpen) van de dynamische verkeerssignalisatie. Deze lussen zullen dienst doen gedurende heel de werken aan de E17. Het inslijpen gebeurt telkens van 22u tot 05u en de hinder zal beperkt zijn.

 

  • Sinds maandag 18/02 tot en met vrijdag 22/02 worden er peilbuizen aangebracht en rooiwerken uitgevoerd ter hoogte van knooppunt Sint-Anna. Tijdens deze werken zal de hinder beperkt zijn tot het innemen van maximaal één rijstrook gedurende 30 min om de machine te laden en lossen. De rest van deze werken worden overdag uitgevoerd in de zones tussen de snelweg, zonder hinder op de pechstrook of de snelweg zelf.
  • Vanaf maandag 25/02 worden de sierelementen verwijderd aan de bruggen van knooppunt Antwerpen-West. Deze sierelementen zijn de betonnen platen die bevestigd zijn aan de basisstructuur van de bruggen. Voor de veiligheid worden de rijstroken waarop en waarboven gewerkt wordt afgesloten. Deze werken zullen 13 nachten duren.
  • Vanaf maandag 25/02 wordt er opnieuw 's nachts grond vervoerd van werf Ijzerlaan in Antwerpen naar de Oosterweelwerken op Linkeroever. Dit keer is de werf aan Het Rot de bestemming van de grond. Deze transporten zullen maximum 10 nachten duren. Er wordt geen hinder verwacht door deze transporten.