Volop lokale werken!

30/10/2018

Rondom E17 in Zwijndrecht vinden volop voorbereidende werkzaamheden plaats. Om niet meer hinder te veroorzaken dan noodzakelijk, worden deze verschillende werken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd en gecombineerd. Een overzichtje van de lopende werkzaamheden.

werken zone E17

  • Eandis voert ter hoogte van de Antwerpsesteenweg, net voor de noordelijke ingang van de tunnel aan de E17 dringende herstellingswerken uit. Deze vinden plaats van 30 oktober tot 2 november.  Fietsers en voetgangers kunnen de tunnel gebruiken, het autoverkeer wordt omgeleid.(1) 
  • Tussen 29 oktober en 23 november worden er bomen gerooid aan de Hoefijzersingel.  Vanaf 5 november worden fietsers hier omgeleid langs de Kraaienhoflaan.  Er is geen hinder voor het autoverkeer. (2)
  • Op 12 november start de aannemer met de bouw van een talud ter hoogte van Antwerpen-West. Het werfverkeer bereikt de plaats van de werkzaamheden via Baarbeek waar het ter hoogte van de E17 de huidige fietsonderdoorgang tussen Baarbeek en Burchtse Weel inrijdt. Tijdens deze bouwwerken is er een parkeerverbod in de Baarbeek tot 24 december.  (3)
    De onderdoorgang met Burchtse Weel wordt afgesloten voor fietsers.  Zij kunnen omrijden via de Antwerpsesteenweg.  Op het kruispunt met de Hoefijzersingel plaatsen we verkeerslichten. Zo garanderen we hier een veilige oversteek voor zachte weggebruikers. (4+5)
  • Vanaf 19 november tot 21 december zijn er rooiwerken aan de noordzijde van de E17 vanaf de Pastoor Coplaan tot aan de Antwerpsesteenweg.  Hier is beperkte hinder mogelijk. (6)

Een uitgebreid overzicht van de actuele werken met bijbehorende toegankelijkheid vind je in de rubriek Waar werken we nu.