Vanaf 2 augustus starten de Oosterweelwerken ook op de E34

15/07/2019

De werkzaamheden op de E34, ter hoogte van complex Waaslandhaven-Oost, starten 2 augustus op snelwegniveau. In een eerste fase, tot oktober, wordt er in beide richtingen gewerkt aan de middenberm. Nadien werkt de aannemer aan de zijbermen.

De Oosterweelwerken op de E17 zijn al enkele maanden bezig. Vanaf 2 augustus start ook de werf op de E34. Ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost, wordt er dan gewerkt aan de middenberm. Concreet worden er op de middenberm brugpijlers aangelegd voor de kluifrotonde en de definitieve fietsbrug. Om de werf veilig te organiseren, wordt de linkse rijstrook ingenomen. Door de pechstrook te gebruiken als extra rijstrook, kunnen we het aantal rijstroken behouden. Ze worden versmald naar 3 meter en we voorzien pechhavens.

In de nacht van 2 op 3 augustus - van vrijdag 21 uur tot zaterdag 9 uur (richting Zelzate) en 13u (richting Antwerpen) - zet de aannemer alle signalisatie klaar en worden de wegmarkeringen aangepast. Op 5 augustus starten de werken aan de middenberm zelf.

Details van de fasewissel nacht 2 op 3 augustus

  • Tussen vrijdag 2 augustus 21 uur zaterdag 3 augustus 3.30 uur: één rijstrook beschikbaar richting Antwerpen
  • Zaterdag 3 augustus van 00 uur tot 9 uur: één rijstrook beschikbaar richting Zelzate
  • Zaterdag 3 augustus vanaf 3.30 uur tot 6 uur: twee versmalde rijstroken beschikbaar richting Antwerpen
  • Zaterdag 3 augustus van 6u tot 9u: een versmalde rijstrook beschikbaar richting Antwerpen
  • Zaterdag 3 augustus vanaf 9 uur (richting Zelzate) en 13u (richting Antwerpen): twee versmalde rijstroken beschikbaar

Zaterdag 3 augustus zal afrit 8 Waaslandhaven-Oost afgesloten zijn tussen 00 uur en 3 uur. Er is een omleiding voorzien via complex 9 Melsele en de Keetberglaan.

Klik hier voor meer informatie over de werken aan de E34