Rioleringswerken Hoefijzersingel hervat vanaf 2 september

30/08/2019

De aannemer van de Oosterweelwerken legt een nieuwe riolering aan langs de zuidzijde van de E17. Via deze riolering wordt het regenwater dat van de snelweg vloeit, afgevoerd richting de Laarbeek.

Begin mei startte de aannemer met het uitgraven van de riolering ter hoogte van het waterzuiveringsstation van Aquafin. In de zomer stond de onderdoorgang van de Antwerpsesteenweg op het programma en werd een eerste deel riolering langs de Hoefijzersingel gelegd. Op 2 september hernemen we deze werkzaamheden.

Van 2 tot 15 september wordt de aanleg van de riolering langs de Hoefijzersingel verder afgewerkt tot aan het rondpunt ter hoogte van Carrefour.

Aansluitend wordt het nieuwe fietspad tussen de Antwerpsesteenweg en Pastoor Coplaan aangelegd. 

Doordat het fietspad langs de Hoefijzersingel in de werfzone ligt, rijden de fietsers op de noordelijke rijbaan. Om die reden geldt er van maandag 2 september tot maandag 21 oktober 2019 éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer richting de Antwerpsesteenweg. Verkeer vanuit de Antwerpsesteenweg richting Pastoor Coplaan rijdt om via de Kraaienhoflaan.

Na 15 september werkt de aannemer ter hoogte van de fietsdoorsteek naar de Pastoor Coplaan naast McDonalds. In deze periode rijden fietsers lokaal om.

In het weekend van 4-6 oktober kruist de aannemer de Pastoor Coplaan met de nieuwe riolering. Hiervoor geldt éénrichtingsverkeer, richting Burcht, tussen de Heidestraat en het kruispunt met de Zwijndrechtsestraat. Fietsers kunnen wel door.

Oosterweelwerken riolering HoefijzersingelOmleiding rioleringswerken Hoefijzersingel