Plaatsen tijdelijke fietsbrug E34 - snelweg tijdelijk dicht

20/06/2019

Begin augustus 2019 start de aannemer met de bouw van het nieuwe op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost. Het huidige fietspad van Zwijndrecht naar de Waaslandhaven zullen we gebruiken voor werfverkeer. Zo houden we het werfverkeer zoveel mogelijk van de lokale wegen. We voorzien daarom een veilige, tijdelijke fietsbrug over de E34 ter hoogte van de Neerstraat. Zo hoeven fietsers niet langer twee keer over te steken om de fietspaden langs de Canadastraat en Keetberglaan te bereiken én fietsen ze veilig langs de werfzone.  

We hijsen deze tijdelijke brug op 28 juni in één nacht over de snelweg en sluiten daarom de E34 volledig af tussen complexen 9 Melsele en 7 Sint-Anna:

  • van 22.30 uur tot 6 uur richting Antwerpen;
  • van 22.30 uur tot 3 uur richting Zelzate.*

Je rijdt om via de R4 en E17. Vanuit de Kennedytunnel is afrijden richting afrit 7 Sint-Anna niet meer mogelijk tussen 22.30 en 3 uur. Moet je op Linkeroever zijn, dan rijd je via afrit 6 Linkeroever. Voor verkeer vanuit Gent (E17) is afrit 7 wél open. Let op: in hetzelfde weekend werken we ook op de Charles De Costerlaan. Na de plaatsing van de fietsbrug gaat de afrit 7 Sint-Anna komende van de R1 voor àlle verkeer dicht. Lees meer.

Het fietspad ten noorden van E34 blijft tijdens deze werken grotendeels beschikbaar. Het wordt tussen middernacht en 3 uur twee keer gedurende ongeveer 15 minuten afgesloten.

De tijdelijke fietsbrug wordt vanaf 26 augustus in gebruik genomen.

Ook in de definitieve situatie zorgen we voor een conflictvrije fietsverbinding: er komt een definitieve fietsbrug over de E34 én een fietstunnel onder de Canadastraat.

*Deze planning is afhankelijk van de vordering van de werken en van weersomstandigheden.