Opening tijdelijke fietsbrug over E34

23/08/2019

Aanstaande maandag 26 augustus wordt de tijdelijke fietsbrug over de E34 ter hoogte van Waaslandhaven-Oost in gebruik genomen. Onze medewerkers tekenen ’s morgens vroeg present om de eerste fietsers te trakteren op een koffiekoekje en een leuke goodie bag.

E34

De fietsbrug is een van de maatregelen die we nemen om het woon-werkverkeer per fiets ook tijdens de Oosterweelwerken te garanderen. De goodie bag omvat naast enkele gadgets ook een fietskaartje met aanbevolen routes om tijdens de Oosterweelwerken vlot van en naar Waaslandhaven-Oost te fietsen. Afhankelijk van de voortgang van de werken en van bijkomende minder hinder maatregelen zullen we het kaartje updaten.

Oosterweelwerken aan het complex Waaslandhaven-Oost
De Oosterweelwerken op de E34 gingen op 2 augustus van start. Het bestaande op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost wordt er vervangen door een nieuw complex dat de veiligheid en vlotte doorstroming voor alle weggebruikers aanzienlijk zal verbeteren. Om de hinder voor de omgeving tot een absoluut minimum te beperken, zorgt de aannemer ervoor dat alle verkeersbewegingen mogelijk blijven tijdens de bouwperiode. Eens de werken afgerond zijn, verdwijnt de tijdelijke brug weer en kunnen fietsers er gebruik maken van de nieuwe fietsinfrastructuur, een fietstunnel onder de Canadastraat en een fietsbrug over de E34.

Plaats van afspraak
De tijdelijke fietsbrug vind je ter hoogte van de Neerstraat in Zwijndrecht. Ze opent maandagochtend om 5 uur. Medewerkers van Lantis zijn aanwezig van 5 tot 9 uur en van 15 tot 19 uur.