Nieuwe in- en uitritten voor werfverkeer in Antwerpen-West

04/09/2019

In het kader van de Oosterweelwerken wordt het knooppunt Antwerpen-West volledig opnieuw en compact aangelegd. Zo verdwijnen de verloren zones tussen de rijbanen en kunnen we 18 ha extra bos aanleggen in de vrijgekomen ruimte.

Ter voorbereiding van de aanleg van het nieuwe knooppunt, moet de aannemer voor zichzelf een veilige en efficiënte in- en uitrit naar deze zones aanleggen. Zij zijn namelijk enkel via de snelweg te bereiken.

Deze in- en uitritten worden afgeschermd met betonnen jerseys. Zo scheiden we het werfverkeer en het gewone verkeer op de snelweg. Ook passen we de wegmarkeringen aan en monteren we stootkussens.

De eerste zone waarnaar een in- en uitrit gerealiseerd zal worden ligt naast de lus van de E17 richting E34. Op vrijdag 6 september, van 8 uur tot 15 uur, zal de aannemer de wegmarkeringen aanpassen. Hiervoor worden de twee rijstroken ingenomen en rijdt het verkeer over de pechstrook. 

In de nacht van donderdag 19/09 op vrijdag 20/09, van 21 uur tot 5 uur, wordt de betonnen afscheiding geplaatst en een stootkussen gemonteerd. De rechtse rijstrook en pechstrook worden hiervoor ingenomen. Het verkeer rijdt dan over de linkse rijstrook.