Fasewissel op E17 richting Antwerpen - snelweg wordt terug vrijgegeven

21/08/2019

Van vrijdag 30/08 (21 uur) tot zaterdag 31/08 (12 uur) wisselt de aannemer op de E17, rijrichting Antwerpen, van fase. Tijdens deze fasewissel worden de op- en afritten in Kruibeke en Zwijndrecht enkele uren afgesloten. Rijrichting Gent blijft onveranderd.

Richting Antwerpen wordt door de aannemer sinds midden mei op de E17 gewerkt aan de middenberm. Hij vernieuwt er de middenberm zelf en installeert tijdelijke portieken voor dynamische verkeersborden. Deze werken zitten momenteel in hun eindfase. Op vrijdagavond start de aannemer met het terug vrijmaken van de snelweg. De werfzone wordt verwijderd en de gele wegmarkeringen weg gestraald. Dit duurt tot zaterdagmiddag. Na deze fasewissel zijn de rijstroken niet meer versmald en is de pechstrook terug beschikbaar. Enkel de weefstrook tussen Kruibeke en Zwijndrecht blijft versmald.

Voorbereiding van de fasewissel

Tijdens de nacht van 29 op 30 augustus - van donderdagavond 21u tot vrijdagochtend 5u - bereidt de aannemer de fasewissel al voor. Zo worden de betonnen afscheidingsblokken vervangen door werfbakens (rood/witte palen met waarschuwingslicht) en wordt er al gewerkt aan de markeringen binnen de werfzone. Hiervoor wordt één extra rijstrook ingenomen, maar de hinder is beperkt.

Details van de fasewissel

  • Vrijdag 21u tot 23u: twee versmalde rijstroken ter beschikking
  • Vrijdag 23u tot zaterdag 5u: één versmalde rijstrook ter beschikking
  • Zaterdag 5u tot 8u: de twee linkse rijstroken worden terug vrijgegeven, de andere rijstroken zijn ingenomen
  • Zaterdag 8u tot 12u: De werfzone verplaatst zich richting Antwerpen-West. Drie rijstroken en de weefstrook tussen Kruibeke en Zwijndrecht zijn beschikbaar
  • Zaterdag na 12u: De E17 richting Antwerpen is terug volledig vrijgegeven tot maart 2020.

Op zaterdag, van 5u tot 8u, zijn oprit Kruibeke en afrit Zwijndrecht afgesloten. Voor de oprit in Kruibeke is de omleiding voorzien via complex 15a Haasdonk. Voor de afrit in Zwijndrecht leiden we om via afrit Kruibeke, Krijgsbaan en N70.

Op zaterdag, van 8u tot 12u, is de oprit in Zwijndrecht afgesloten. De omleiding is voorzien via oprit Kruibeke.

Oosterweelwerken E17 september 2019 tot maart 2020Situatie op E17 van september '19 tot maart '20