Aanleg tijdelijke op- en afrit voor werfverkeer op R1 luidt bouw park and ride Linkeroever in

16/08/2018

Update 6/09: Tijdens de nacht van donderdag 6/09 op vrijdag 7/09 past de aannemer de belijning van de R1 richting Gent, ter hoogte van de tijdelijke op- en afrit voor werfverkeer aan de P+R Linkeroever, aan. Hierdoor moet het verkeer verplicht de linkse rijstrook gebruiken. Deze belijning vindt plaats tussen 22u en 05u. De verkeershinder is beperkt.
 

Op maandag 20 augustus 2018 start het aannemersconsortium Rinkoniên met de voorbereidende werkzaamheden aan de P+R  Linkeroever. Op de R1 – ten zuiden van de Blancefloerlaan – zullen zij een tijdelijke op- en afrit aanleggen voor werfverkeer. Met deze rechtstreekse toegang vermijden we bijkomende verkeersdrukte op de lokale wegen van Linkeroever en Zwijndrecht.

Op- en afrit voor werfverkeer op R1
Om de fundering van de P+R te maken, moet de aannemer in de maand september voorbereidende grondwerken uitvoeren. We verwachten dat er gemiddeld 50 vrachtwagens per dag van en naar de werf rijden. De rechtstreekse toegang tot de bouwplaats moet voorkomen dat zwaar verkeer voor extra hinder op de lokale wegen zorgt. De tijdelijke op- en afrit komt op de R1 ten zuiden van de Blancefloerlaan te liggen.

Weinig verkeershinder
De bouw van deze tijdelijke op- en afrit start op maandag 20 augustus. De aannemer zal de pechstrook innemen op de R1 (zie plan ❶). We verwachten geen verkeershinder tijdens deze werken.

Vanaf 17 september zal de tijdelijke op- en afrit in gebruik genomen worden. Om het werfverkeer toe te laten vlot in te voegen vanop de bouwplaats op de E17 zal bijkomend 1 rijstrook ingenomen worden vanaf de oprit ten zuiden van de Blancefloerlaan (zie plan ❷). Voor het gewone verkeer blijft 1 rijstrook beschikbaar. Om de doorstroming vlot te laten verlopen wordt de maximumsnelheid op dit stuk ring beperkt tot 70 km per uur.

Tijdelijke op- en afrit voor werfverkeer op R1

P+R Linkeroever
In de zomer van 2021 zal het nieuwe P+R gebouw op Linkeroever in gebruik genomen worden, met ruimte voor 1500 voertuigen en 150 fietsen.