Aanleg riolering zuidzijde E17 - afsluiten onderdoorgang Antwerpsesteenweg

13/06/2019

De aannemer van de Oosterweelwerken is volop bezig met de aanleg van een nieuwe riolering langs de zuidzijde van de E17. Via deze riolering wordt het regenwater dat van de snelweg vloeit, afgevoerd richting de Laarbeek.

Begin mei begon het uitgraven van de riolering ter hoogte van het waterzuiveringsstation van Aquafin. Van hieruit gaan de werken verder richting Pastoor Coplaan tot aan de bestaande afrit van de E17 in Zwijndrecht. Het volledige traject zal eind oktober 2019 klaar zijn.

De werken vinden grotendeels plaats buiten de openbare weg, met uitzondering van volgende locaties:

  • Tussen vrijdag 21 juni, 21.30 uur en maandag 24 juni 2019, 5 uur plaatst de aannemer de riolering onder de Antwerpsesteenweg, waardoor de tunnel onder de E17 wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tegelijkertijd wordt een verzakking op de Hoefijzersingel hersteld. Hierdoor sluit de Hoefijzersingel tussen de rotonde en Oh’Green. We combineren deze werken om de hinder te beperken. U rijdt om via de Kraaienhoflaan en de Pastoor Coplaan. Oh’Green blijft bereikbaar via de Antwerpsesteenweg. Fietsers kunnen door de tunnel blijven rijden.
  • Vanaf maandag 24 juni tot vrijdag 12 juli werkt de aannemer langs de Hoefijzersingel. Tijdens deze werkzaamheden geldt op de Hoefijzersingel éénrichtingsverkeer richting Antwerpsesteenweg. U rijdt om via de Kraaienhoflaan.
  • De werken starten opnieuw op maandag 2 september met tijdelijke hinder op de Hoefijzersingel en vervolgens op de Pastoor Coplaan. Van zodra hierover meer details bekend zijn, plaatsen we deze op onze website.

Omleiding afsluiten Antwerpsesteenweg

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer van 21 juni tot 24 juni. Klik op de kaart voor een grotere weergave.