[t001_01_main.tpl.php]

Sorry, je moet je browser updaten.

Je gebruikt een verouderde versie van je browser. Update je even? Dan kan je onze site vlot bezoeken.

www.browsehappy.com

Aanpassen aansluitingspunt Groenendaallaan

De op- en afritten van de Ring met de Groenendaallaan worden aangepast aan de nieuwe situatie waarin de Ring in een sleuf ligt en onder de Groenendaallaan door gaat. Zo blijft vlot verkeer van en naar de snelweg gegarandeerd.

Het viaduct van Merksem verdwijnt. De Ring komt op deze plaats in een sleuf te liggen die onder de Groenendaallaan door gaat. De op- en afritten van de Ring met de Groenendaallaan worden aangepast aan deze nieuwe situatie. Zo blijft vlot verkeer van en naar de snelweg gegarandeerd.

Lees meer over de afbraak van het viaduct van Merksem >

De Ring ligt in een sleuf die onder de Groenendaallaan door gaat (simulatiebeeld door RoTS)

Wie van de Groenendaallaan komt, kan zoals vandaag de Ring op rijden richting Nederland (E19 en A12) en richting Hasselt of Brussel (E34/E313 of E19). In dat laatste geval rijd je door de nieuwe tunnel onder het Albertkanaal, die het Viaduct van Merksem vervangt. Het is niet mogelijk om bij de Groenendaallaan de Ring op te rijden richting de kanaaltunnel. De afstand tussen het aansluitingspunt Groenendaallaan en de ingang van de kanaaltunnel is daarvoor te kort.

Wil je vanuit Luchtbal naar Brugge (E34) of Gent (E17), dan kan je via de Straatsburgbrug – Siberiastraat – Litouwenstraat naar het nieuwe Oosterweelknooppunt of neem je de Kennedytunnel. Wie uit Merksem komt, rijdt best via het aangepaste aansluitingspunt aan het Sportpaleis.

Zicht op de Groenendaallaan als je vanuit de tunnel onder het Albertkanaal komt (simulatiebeeld door RoTS)

Zicht van op de Groenendaallaan (simulatiebeeld door RoTS)

[/t001_01_main.tpl.php]